<
НОВИНИ ДНЯ: У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.10.2023 20164

До України йде різке похолодання: синоптик назвав точні дати

У неділю, 8 жовтня, в західних областях місцями передбачаються​​​​​​​ заморозки -3 градуси.

Ближче до вихідних, 7-8 жовтня, прийде відчутне похолодання. Очікується поривчастий вітер, місцями з невеликими дощами. Пише ТСН. 

Такий прогноз озвучив синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

За його словами, середньодобова температура в жовтні у більшості областей опуститься нижче +15 °С.

"Друга половина наступного тижня ознаменується прохолодною, вітряною погодою, місцями з невеликими дощами та суттєвим похолоданням. Очікувані умови погоди укладаються в кліматичну норму для цього сезону та не є аномальними", – попередив він.

Зниження температури очікується 5 жовтня. До України прийде антициклон із заходу. Очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +6…+11°С, вдень +17…+22°С.

"У п'ятницю, 6 жовтня, у зв'язку з розвитком циклонічності над країнами Балтії значно знизиться тиск і пройдуть дощі в більшості областей України, крім західних регіонів. На Лівобережжі та в південних областях помірні дощі, місцями в супроводі гроз", – йдеться у його прогнозі.

Погода у вихідні

В суботу, 7 жовтня, в західних і місцями в північних областях пройдуть невеликі короткочасні дощі. На решті території країни без істотних опадів. Температура повітря вночі +3...+8 °С, вдень +10...+15 °С.

В неділю, 8 жовтня, у західних областях місцями передбачаються заморозки -3...0 °С; вдень +7…+12 °С. Вдень істотних опадів не очікується, лише на півночі Лівобережжя місцями пройде невеликий дощ. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +2...+7 °С.

Оценка материала:

4.00 / 4
До України йде різке похолодання: синоптик назвав точні дати 4.00 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
03.10.2023 20164
Еще материалы раздела «Суспільство»