<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
Бізнес
Економіка
02.10.2023 636

На скільки можуть зрости ціни на газ та електроенергію в 2024 році

Вартість газу та електроенергії для українських споживачів може зрости вже у наступному опалювальному сезоні.

Про це заявив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Олег Попенко прогнозує зростання тарифів у короткостроковій перспективі. На його думку, Україна повинна буде реалізувати поставлені США завдання щодо тарифів протягом року.

Попенко припустив, що у 2024 році можуть бути встановлені такі тарифи:

  • Електроенергія обійдеться споживачам у 5 — 6 грн за кВт.
  • Газ подорожчає у два етапи: спершу до 11 — 13 грн за м³, потім — до 15 грн.
  • Тепло і гаряча вода також, можуть подорожчати на 30 — 50% залежно від регіону.

Директор економічного дискусійного клубу Олег Пендзин повідомив, що умови підвищення тарифів, на яких наполягають Сполучені Штати, зазначені і в меморандумі між Україною з МВФ. За його словами, якщо вартість комунальних витрат «відпустити у вільне плавання», то ціни можуть піднятися втричі.

На думку Пендзина, влада завжди «відмахується» від непопулярних рішень щодо тарифів, але виконати їх необхідно. «Єдине, що з нашими партнерами може бути узгоджено, це поетапний вихід до подібної цифри», — підкреслив він.

Водночас, міністерка соцполітики Оксана Жолнович заявила, що відомство готове впровадити рекомендації США щодо збільшення вартості газу та електроенергії для споживачів. Згідно з її даними, міністерство відклало 50 млрд гривень, щоб збалансувати зростання тарифів за допомогою субсидій тим, кому це необхідно.

Оценка материала:

5.00 / 1
На скільки можуть зрости ціни на газ та електроенергію в 2024 році 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
02.10.2023 636
Еще материалы раздела «Економіка»