<
НОВИНИ ДНЯ: Чи справді Путін готовий до переговорів з Україною: аналітики пояснили наміри диктатора  Кожен третій росіянин схвалює ядерний удар по Україні — опитування  Байден пообіцяв демократам-губернаторам "більше спати" і скасувати пізні заходи, - CNN  Підприємці змушені підвищувати зарплати українцям, - НБУ  Як діятиме процедура зі штрафами за неоновлення даних у ТЦК від 17 липня: адвокатка пояснила алгоритм  Чи спаде спека в Україні на вихідних: синоптики дали детальний прогноз  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощівсі новини дня
Політика
Україна
04.10.2023 449

Експерти спрогнозували можливі терміни деокупації Криму та Донбасу

Українські військові можуть деокупувати Крим уже 2024 року. При цьому більш інтенсивне звільнення Донбасу розпочнеться пізніше.

_viyskoviy_donbas_vesna_2023_gettyimages_1485528660_4_650x410_04.10.23

Про це в коментарі РБК-Україна заявили керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко та військово-політичний експерт групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

Як зазначив Коваленко, процес звільнення Криму у кращому разі розпочнеться у 2024 році, але лише після деокупації Запорізької та Херсонської областей.

"Тобто, можливо, 2024-й стане роком визволення Криму. А 2025-й - роком більш інтенсивних дій у Луганській та Донецькій областях. Особливо в зоні глибокої окупації, яка була захоплена ще у 2014-2015 роках", - уточнив він.

Мусієнко також згоден з думкою, що Крим та південь залишаться пріоритетом у питанні деокупації. При цьому він допустив паралельні локальні успіхи у районі Бахмута або на інших напрямках.

"Але все ж таки південь і Крим - це абсолютний пріоритет. Я думаю, на Заході теж є розуміння, що деокупація півдня і перерізання сухопутного коридору на півострів, взяття його в кільце стануть великим успіхом. І це фактично означатиме поразку Росії в нинішній фазі", - розповів експерт.

Контрнаступ ЗСУ

Нагадаємо, з початку літа українські військові продовжують контрнаступ на окремих ділянках фронту. Вони вже змогли деокупувати низку населених пунктів на півдні країни.

Також бійці ЗСУ просунулися під Бахмутом, де нещодавно звільнили від росіян Кліщіївку та Андріївку.

Як зазначав командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський, головний прорив контрнаступу відбудеться після деокупації Токмака Запорізької області.

Оценка материала:

5.00 / 1
Експерти спрогнозували можливі терміни деокупації Криму та Донбасу 5.00 5 1
Політика / Україна
04.10.2023 449
Еще материалы раздела «Україна»