<
НОВИНИ ДНЯ: Захід повинен вдарити по найболісніших місцях Росії: Кемерон розповів, чого боїться Путін  В Україну повернеться спека, але дощі ще не підуть: синоптик дав прогноз за новий тиждень  Оренда зростає в ціні: де в Україні найдорожче житло  Сунак про бажання Росії капітуляції України: цього ніколи не станеться  У NYT показали повний текст мирної угоди з РФ 2022 року, яка не відбулася  Литиме як з відра, місцями – з грозами: прогноз погоди на 17 червня  Сили оборони України знищують специфічні російські об’єкти: аналітик Bild пояснив зміну стратегіївсі новини дня
Політика
Україна
03.10.2023 428

РФ збільшує атаки по Україні дронами-камікадзе. Ігнат пояснив причини такої тактики

Росія останнім часом стала використовувати дрони-камікадзе для атак по Україні більш активно. На це є кілька причин.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву полковника, речника Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрія Ігната під час телемарафону.

"Чому вони збільшують (атаки, - ред.) "Шахедами"? Тому що це легше, швидше, дешевше. Тому вони зосередилися на виробництві саме ударних БПЛА. Ракети швидко не вдасться виготовляти. Тим паче якщо санкції будуть посилюватися, а головне контроль наших партнерів за їх дотриманням", - пояснив він, зазначивши, що технології, закладені і в "Шахедах", і в ракетах саме західні.

Спікер також підкреслив, що не слід вважати, що нібито ракети мало ефективні.

"Ракета летить точно, далеко і швидко. І я б не сказав, що її легше збити. Тут все в досвіді й у силах та засобах, які розташовані в тому чи іншому районі. На сьогоднішній день протиповітряна оборона зосереджена на захисті об'єктів критичної інфраструктури, військових об'єктів міст мільйонників та інших міст, які атакує ворог. Де ворог частіше має потенційно завдавати ударів, там буде більше зосереджено сил та засобів", - пояснив механізм розташування ППО Ігнат.

Для більш повного розуміння він навів приклад Києва.

"Скільки вона (столиця, - ред.) зазнала ударів за цю війну. От власне тому не можна вважати, що ракети легше збивати. Відсоток збиття і "Шахедів", і ракет приблизно однаковий. Це різні типи повітряних цілей. І для кожної з них є свої засоби, які повинні працювати в тому чи іншому місті", - констатував військовий.

Про те, що Росія стала інтенсивніше використовувати дрони-камікадзе для обстрілів території України, Ігнат констатував ще наприкінці вересня. Тоді спікер зазначав, що ворог має можливість виробляти і власну продукцію, що стосується ударних безпілотників.

Оценка материала:

5.00 / 2
РФ збільшує атаки по Україні дронами-камікадзе. Ігнат пояснив причини такої тактики 5.00 5 2
Політика / Україна
03.10.2023 428
Еще материалы раздела «Україна»