<
НОВИНИ ДНЯ: В Україну повернеться спека, але дощі ще не підуть: синоптик дав прогноз за новий тиждень  Оренда зростає в ціні: де в Україні найдорожче житло  Сунак про бажання Росії капітуляції України: цього ніколи не станеться  У NYT показали повний текст мирної угоди з РФ 2022 року, яка не відбулася  Литиме як з відра, місцями – з грозами: прогноз погоди на 17 червня  Сили оборони України знищують специфічні російські об’єкти: аналітик Bild пояснив зміну стратегії  Проїзд для учнів у громадському транспорті Києва: чи потрібно платити за квиток вліткувсі новини дня
Політика
Україна
03.10.2023 359

Наступний пакет санкцій ЄС проти Росії має містити обмеження проти "Росатома", - Шмигаль

Наступний пакет санкцій Європейського союзу проти Росії має містити обмеження проти "Росатома" та алмазної галузі країни-агресора.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

"Вперше в Києві відбулося виїзне засідання міністрів закордонних справ держав-членів ЄС. Це важливий сигнал того, що майбутнє України - в Європейському союзі", - написав прем'єр.

Під час зустрічі з міністрами Шмигаль окреслив фундаментальні напрямки підтримки для нашої держави, зокрема:

  • Санкції. Україна очікує, що 12-й пакет перекриє лазівки для агресора. Він також має містити обмеження проти "Росатома" та алмазної галузі Росії.

  • Зброя. Взаємодія українського ОПК з оборонними підприємствами країн ЄС є надзвичайно важливою. Український ВПК має надалі розвиватися.

  • Фінанси. Наші пріоритети чіткі: пряма бюджетна підтримка та кошти на відновлення.

  • Шлях до ЄС. Україна очікує, що переговори почнуться цього року. Ми хочемо рухатися якнайшвидше, зокрема в частині економічної інтеграції.

  • Формула гарантій миру та безпеки.

"Дякую Єврокомісії за підтримку. Слова пана Борреля про те, що формула миру є єдиною основою для міжнародних зусиль із припинення війни, важливы", - зазначив прем'єр.

Оценка материала:

5.00 / 1
Наступний пакет санкцій ЄС проти Росії має містити обмеження проти "Росатома", - Шмигаль 5.00 5 1
Політика / Україна
03.10.2023 359
Еще материалы раздела «Україна»