<
НОВИНИ ДНЯ: Котлети по-новому: три інгредієнти, які кардинально змінять смак класичних котлет  Літні канікули 2024: коли почнуться, скільки триватимуть і чи будуть працювати пришкільні табори  Дощі з грозою накриють пів України: прогноз погоди на 27 травня  В ISW пояснили, навіщо Путін заговорив про мирні переговори та припинення вогню  Цвітна капуста з моцарелою: цікавий рецепт від шеф-кухаря  У понеділок частину України охоплять дощі з грозами   У Раді готують непопулярні кроки для фінансування армії – нардепкавсі новини дня
Політика
Україна
03.10.2023 435

Перевірки українського зерна перенесуть з кордону Польщі до порту Литви

Україна, Польща та Литва домовились перенести перевірки української агропродукції з українсько-польського кордону в литовський порт Клайпеди.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство аграрної політики та продовольства України.

"Протягом наступних двох днів буде перенесено ветеринарний, санітарний та фітосанітарний контроль з українсько-польського кордону в порт Клайпеди (Литва), для всіх аграрних вантажів, які прямують в даний порт. Це пришвидшить транзит територією Польщі", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що про таке рішення домовились міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Роберт Телус та міністр сільського господарства Литви Кястутіс Навіцкас під час сьогоднішньої онлайн-зустрічі.

За словами Сольського, саме Україна запропонувала перенести контроль з українсько-польського кордону до литовського порту. Водночас міністри Польщі та Литви зазначили, що їхні уряди підтримують такий механізм і вважають це конструктивним кроком.

Зокрема, Телус заявив, що "це хороша річ у побудові цього транзиту, у побудові цього коридору солідарності, який ми, як Польща, побудували в Європі".

Оценка материала:

5.00 / 1
Перевірки українського зерна перенесуть з кордону Польщі до порту Литви 5.00 5 1
Політика / Україна
03.10.2023 435
Еще материалы раздела «Україна»