<
НОВИНИ ДНЯ: Роботодавці мають проблеми з пошуком людей через міграцію та мобілізацію, - експерти  Хто з військовозобов'язаних втратить право на відстрочку від мобілізації цього літа  Рулетики з шинкою та капустою: рецепт поживного перекусу від Тетяни Літвінової  Загальну військову підготовку студентів зробили обов'язковою: що загрожує за відмову  У Києві до кінця літа проїзд для школярів у громадському транспорті буде платним  Якою буде відповідь Росії, якщо ЗСУ знищать Кримський міст: політолог навів важливий аргумент  Лаваш у яйці з шинкою і помідорами: рецепт поживної страви для перекусу за 10 хвилинвсі новини дня
Політика
Україна
03.10.2023 470

Чи припинять соцвиплати українцям, які виїхали за кордон: що кажуть в уряді

Кабінет міністрів України не планує припинення будь-яких виплат для громадян, які через війну виїхали за кордон, крім допомоги внутрішньо переміщеним особам, яку вже зупинили раніше.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв’ю міністра соціальної політики Оксани Жолнович агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми припинили виплату допомоги для внутрішньо переміщених осіб, які більше 90 днів не були в країні", - сказала вона.

За її словами, для людей з інвалідністю вирішили цього не робити, бо не впевнені, що ті виплати, які там є, достатні для того, щоб ці люди змогли добре почуватися за кордоном.

"Плюс розуміємо, що не так багато людей з інвалідністю за кордон виїхало. Переважна більшість повернулися назад, або не виїжджали взагалі через складності для свого здоров'я і соціалізацію", - сказала Жолнович.

Також міністр наголосила, що пенсії громадянам, які виїхали, уряд точно продовжуватиме платити, тому що це зароблені людиною гроші.

На уточнювальне запитання, чи розглядається припинення будь-яких інших виплат для цієї категорії людей, Жолнович відповіла заперечно.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи припинять соцвиплати українцям, які виїхали за кордон: що кажуть в уряді 5.00 5 1
Політика / Україна
03.10.2023 470
Еще материалы раздела «Україна»