<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватисьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.10.2023 470

Тістечко "Мурашник": рецепт улюбленого десерту

Якщо у вас намічається дитяче свято чи фуршет, ідеальний варіант – тістечка "Мурашник". Альтернатива торту, коли замість нього маса формується порційними тістечками.

19627d84f40c3e802d3351d3a15507d2_08.10.23

Для десерту вам треба спекти тісто і перемішати його зі згущеним молоком і медом, а потім сформувати печиво у формі конусів. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Борошно - 4–4,5 скл.

Маргарин - 250 г

Яйце - 1 шт.

Молоко - 3 ст. л.

Розпушувач - 1 ч. л.

Сіль - щіпка

згущене молоко варене - 500 г

мед - 1,5 ст. л.

  1. Маргарин натріть на тертці. Додайте молоко, цукор, сіль, яйце та борошно, щоб вийшло дуже круте тісто. Швидко замісіть і покладіть його до морозильної камери на 30 хвилин.
  2. Дістаньте тісто з камери і натріть його на великій тертці. Пересипайте його борошном і перемішуйте. Потім на ситі просійте тісто (борошно після просіяного тіста не потрібне).
  3. На змащене олією деко викладіть натерте тісто.
  4. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин до золотистого кольору. Остудіть, протріть тісто між долонями, щоб воно розпалося на дрібні крихти.
  5. Згущене молоко змішайте з медом і залийте отриманою сумішшю крихти. Все добре перемішайте.
  6. Візьміть чарку. Періодично злегка змочуйте її всередині холодною водою. Набирайте тісто в чарку і формуйте тістечка у формі конусів. Поставте печиво на одну-дві години до холодильника.

Поради:

  • Тістечко можна робити будь-якої форми, можна просто руками у формі конусів.
  • В морозильній камері тісто можна потримати й довше, щоб воно добре натиралося на тертці.

Оценка материала:

5.00 / 2
Тістечко "Мурашник": рецепт улюбленого десерту 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
08.10.2023 470
Еще материалы раздела «Суспільство»