НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"  У четвер Україні прогнозують погіршення погоди: дощ, сніг та ожеледицю  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.10.2023 533

Сливовий пиріг за рецептом з газети "Нью-Йорк Таймс"

Прості інгредієнти, легкість в приготуванні та приголомшливий смак так схвилювали американських домогосподарок, що вони щороку буквально вимагали передрукувати рецепт цього десерту.

d79a1358d4340c1a1b78f8b6c5e3535b_09.10.23

Найпопулярніший рецепт сливового пирога опублікували одного разу на сторінках газети The New York Times. Рецепт з докладним описом вийшов в колонці кулінарного оглядача Times Меріан Беррос 1983 року. Прості інгредієнти, легкість в приготуванні та приголомшливий смак так схвилювали американських домогосподарок, що вони щороку буквально вимагали передрукувати рецепт. Пише ТСН. 

Протягом кількох років редакція йшла на поступки і кожного вересня публікувала інструкцію приготування пирога. Але одного разу редакторам набридло повторюватися і вони вирішили надрукувати легендарний рецепт великим шрифтом в пунктирній рамці, запропонувавши охочим вирізати його і зберегти на пам'ять.

В першому рецепті додавали 200 грамів цукру до тіста, та ще 50 грамів для посипання зверху, але згодом вирішили, що це занадто солодко. Я додаю менше цукру, щоб вберегти зуби та талію, проте це не впливає на смак десерту.

Інгредієнти на форму діаметром 22 см:

175 г цукру;

150 г борошна;

100 г вершкового масла;

2 яйця;

1 ч.л. розпушувача;

1 ч.л. меленої кориці;

дрібка солі;

8-10 слив, залежно від форми.

Час приготування: 60 хвилин

Приготування покроково:

1. У мисці змішуємо розм'якшене вершкове масло і 150 г цукру. Перетирати можна звичайним вінчиком, адже надзусиль тут не потрібно. Вбиваємо яйця, додаємо дрібку солі і все добре перемішуємо.

2. Просіюємо борошно і розпушувач. Замішуємо лопаткою досить густе, але м'яке й еластичне тісто.

3. Сливи миємо, ріжемо навпіл і видаляємо кісточку.

4. Для такої кількості тіста ідеально підходить форма діаметром 22 сантиметри. Найкраще брати форму з високим бортиком, тому що тісто підніматиметься. Дно роз'ємної форми вистилаємо пергаментом або фольгою, а нероз'ємну форму змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто і викладаємо половинки слив зрізом вгору, щоб під час випікання вони карамелізувалися, а тісто не вбирало сік.

5. Решту цукру (25 г) змішуємо з корицею і посипаємо пиріг зверху. Випікаємо 40-50 хвилин за температури 180°C.

Смачного!

Більше рецептів шукайте на сайті Дмитра Дорошенка www.bene-gusto.com

Оценка материала:

5.00 / 2
Сливовий пиріг за рецептом з газети "Нью-Йорк Таймс" 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
09.10.2023 533
Еще материалы раздела «Суспільство»