<
НОВИНИ ДНЯ: Реновація житла: в Україні планують розв'язати проблему "хрущівок"  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у США  Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижня  У Генштабі пояснили, кому необов'язково йти до ТЦК  Ветеран війни назвав головну проблему, яка стримує мобілізацію в Україні  На Великдень українцям прогнозують до +25°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.10.2023 2023

На Землі такого не буває: марсохід NASA зафіксував “блакитний” захід Сонця

Такий захід Сонця на Землі побачити неможливо і на це є причини.

d4cfd0ae63812d27b7550688ba5a1c1f_11.10.23

Марсохід NASA Perseverance зафіксував рідкісний дивний “блакитний” захід над горизонтом Червоної планети. На світлині можна побачити, як Сонце сідає за марсіанський горизонт і світиться дивним холодним блакитно-зеленим кольором, небо над Червоною планетою починає темніти. Пише ТСН. 

Про це пише The Independent.

Зображення сходу та заходу сонця, зроблені марсоходами на Червоній планеті, не тільки показують незвичайність чужої для нас планети, але й допомагають вченим вивчити склад марсіанської атмосфери.

“Такі кольори виникають завдяки тому, що дуже дрібний пил має правильний розмір, щоб синє світло проникало в атмосферу трохи ефективніше. Коли синє світло розсіюється від пилу, воно залишається ближче до Сонця, ніж світло інших кольорів”, — пояснив раніше вчений-атмосферолог Марк Леммон з Техаського університету A&M у США.

Він додав, що інша частина неба має колір від жовтого до помаранчевого, оскільки жовте та червоне світло розсіюється по всьому небу замість того, щоб поглинатися або залишатися поблизу Сонця.

Нагадаємо, раніше британський професор фізики та експерт з чорних дір Ксав'є Кальмет описав фази загибелі Сонця і зробив прогноз щодо перетворення зірки на чорну діру.

Оценка материала:

5.00 / 2
На Землі такого не буває: марсохід NASA зафіксував “блакитний” захід Сонця 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
11.10.2023 2023
Еще материалы раздела «Суспільство»