НОВИНИ ДНЯ: Зарплати українців зростатимуть у 2026 році: Нацбанк назвав головну причину  Гороскоп на 20 грудня: Овнам - довгоочікувана зустріч, Скорпіонам - оцінка цілей  Попит на готівкову валюту в Україні впав до мінімуму з початку війни, - НБУ  До України йдуть морози — прогноз погоди на Різдво  Справжня біда для української армії: Жорін сказав, хто шкодить війську  Умови завершення війни та перемир’я на час виборів: що наговорив Путін про Україну  Місячний гороскоп: що можна і чого не можна робити 20 груднявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.10.2023 577

Свинина, тушкована з грибами, у сметанному соусі: класичний рецепт

Ця страва буде смачним доповненням до будь-якого гарніру.

М'ясо, гриби та сметанний соус – три складники ароматної та ситної страви. Обсмажене м'ясо до золотистої скоринки, потім тушковане в сметані з печерицями. Пише ТСН. 

Інгредієнти

  • свинина – 500 г;
  • печериці – 400 г;
  • сметана 15% – 350 г;
  • олія – 2 ст. л.;
  • перець чорний мелений;
  • сіль.

Приготування

Свинину помийте, обсушіть. Наріжте невеликими кубиками.

Печериці помийте і наріжте четвертинками.

На розпеченій сковороді з олією на сильному вогні обсмажте м'ясо до рум'яної скоринки, додайте гриби. Посоліть, поперчіть. Зменшіть вогонь і смажте м'ясо з печерицями 15 хвилин, доки не випарується сік із грибів. Додайте сметану. Перемішайте і тушкуйте під закритою кришкою 15 хвилин, періодично помішуючи.

Поради

  • З м'яса свинини вибирайте м'якоть чи вирізку.
  • Гриби можна взяти будь-які.

Оценка материала:

5.00 / 2
Свинина, тушкована з грибами, у сметанному соусі: класичний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
13.10.2023 577
Еще материалы раздела «Суспільство»