<
НОВИНИ ДНЯ: Чи зможе Україна повернути усю свою окуповану Росією територію: оцінка аналітиків США  Що додати до паски щоб вона довго не черствіла, як її зберігти свіжою  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  У Харкові змінять назву двом станціям метро  ЗМІ опублікували мирний договір між Україною та РФ, узгоджений на початку 2022 року  Булгур із грибами: дуже швидкий рецепт  Соціальна оренда: в Україні хочуть зробити житло доступним для всіх – законопроєктвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.10.2023 6321

«Бабине літо» цьогоріч триватиме 3-4 дні - синоптик

У листопаді та грудні температурні рекорди в Україні не очікуються, водночас "бабине літо" ще попереду, але триватиме 3-4 дні.

Про це повідомила заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня у коментарі Українському радіо, передає Укрінформ.

"За розрахунками, які були у вересні, ми очікуємо температуру в листопаді й грудні близьку до норми. У січні та лютому ймовірніше, що температура буде вища, ніж середні багаторічні показники", – зазначила Голеня.

За її словами, цьогоріч у вересні ще тривало літо, оскільки середньодобова температура була 15 градусів і вище.

"Осінь до нас прийшла 1-2 жовтня, коли середньодобова температура стала нижчою за 15 градусів. У вересні осінь ми відчували тільки зранку, коли було прохолодно. Вдень же, коли було 20-25, а подекуди й до 30 градусів, ми мали літо", – розповіла Голеня.

Метеоролог додала, що попереду ще чекає "бабине" літо, проте воно триватиме лише 3-4 дні. "До 15 жовтня ми матимемо температурні показники від 18 до 22-23 градусів на день. Нічна температура також 5-10 градусів, подекуди – до 12. Потім із північного заходу, через Балтію та країни Скандинавії, до нас завітає прохолода. Тому знову пройдуть дощі, переважно невеликі, та відбудеться зниження температури. Не кардинально, проте до норми жовтня – 10-15 градусів", - сказала фахівець.

Вона зазначила, що за вчорашніми розрахунками після 20 жовтня нічна температура буде нижче 0 градусів, а денна – 5-8 тепла. "Проте сьогоднішній розрахунок може бути зовсім інший, бо те, що за межами 5-7 днів, може змінюватися кардинально", – зазначила Голеня.

У листопаді, за її словами, прогнозуються середні показники. "За розрахунками, які були у вересні, ми очікуємо температуру в листопаді й навіть грудні близьку до норми. У січні та лютому більш імовірно, що температура буде вища, ніж середні багаторічні показники", - розповідає синоптик.

Щодо опадів, то невеликі дощі пройдуть 12-13 жовтня, а також 16 та 17 жовтня - разом із новою порцією прохолодного повітря. "Також зараз є розрахунки, що надалі буде багато дощів. Проте для того, щоб зволожити суху землю і покращити гідрологічну ситуацію, треба південний циклон, щоб тут поливало 2-3 дні", - додала Голеня.

Як повідомлялося, у Києві 23 вересня зафіксували температурний рекорд - середньодобова температура повітря не опускалась нижче від +20,6°С.

Оценка материала:

5.00 / 2
«Бабине літо» цьогоріч триватиме 3-4 дні - синоптик 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
12.10.2023 6321
Еще материалы раздела «Суспільство»