<
НОВИНИ ДНЯ: Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  У РФ істерика після заяви Кемерона: погрожує бити "по об'єктах Британії поза Україною"  Оладки з яблуками: простий рецепт  Коли Радониця 2024 року: історія, звичаї та народні прикмети  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  "Не зможемо чекати". Шольц закликав Європу посилити ППО України з наявних запасів  Запечений сир "Камамбер" з багетом: рецепт для гарної вечерівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.10.2023 442

Паста "Болоньєзе": рецепт від принца Вільяма

Принц Вільям Уельський рідко стоїть біля плити. Але є одна страва, яку він іноді готує.

Старший син Кейт і Вільяма – принц Джордж – обожнює спагетті карбонара. А його батько принц Вільям готує пасту болоньєзе. Ми знайшли рецепт, яким поділився майбутній король. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

1 ст. л оливкової олії

30 г вершкового масла

1 велика цибулина, дрібно нарізана

1 морква, очищена й нарізана

2 палички селери, нарізані

350 г нежирної яловичини вищої якості

250 мл сухого білого вина

120 мл молока

дрібка свіжомеленого мускатного горіха

1 банка 400 г нарізаних італійських помідорів

1 ч. л томатного пюре

250 г спагетті

50 г сиру пармезан, свіжонатертого

2 ст. л свіжонарізаної петрушки, сіль і свіжозмелений чорний перець.

Спосіб приготування

Щоб приготувати соус, нагрійте оливкову олію і вершкове масло у великій каструлі та обсмажте цибулю на середньому вогні, поки вона не стане м'якою, потім додайте моркву й селеру і готуйте кілька хвилин, помішуючи.

Виделкою розімніть фарш і додайте його в каструлю, перемішайте. Готуйте, доки м'ясо не припинить бути рожевим, але не допускайте його коричневого кольору. Влийте вино і продовжуйте готувати, доки воно все не випарується. Потім зменште вогонь, додайте молоко й мускатний горіх і готуйте на середньому вогні, поки молоко не випарується. Додайте помідори та пюре, потім приправте до смаку сіллю й перцем. Тушкуйте дуже, дуже обережно, не накриваючи кришкою, близько трьох годин, час від часу помішуючи.

Коли соус буде готовий, доведіть до кипіння велику каструлю води і додайте чайну ложку солі. Додайте спагетті у воду, добре перемішайте дерев'яною ложкою і варіть згідно з інструкцією на пакованні. Злийте воду. Розділіть макарони на чотири тарілки та додайте гострий соус до кожної порції. Посипте петрушкою і подавайте з пармезаном.

Нагадаємо, раніше ми розповідали дуже простий рецепт піци, який готує принцеса Уельська.

Оценка материала:

5.00 / 2
Паста "Болоньєзе": рецепт від принца Вільяма 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
14.10.2023 442
Еще материалы раздела «Суспільство»