<
НОВИНИ ДНЯ: День вишиванки 2024 року: коли, історія, українські традиції  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Майже пів мільйона: Британія шокувала втратами російської армії у війні в Україні  Рецепт овочевого салату з огірком, болгарським перцем, морквою та гострою заправкою  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей та активно застосовує на фронті – BILD  Чи зможуть далекобійні ATACMS повністю знищити Кримський міст: відповідь експертавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.10.2023 1676

Зіткнення крижаних гігантів призвело до появи однієї планети, яка в сотні разів більша за Землю

Вчені вперше спостерігали наслідки такої катастрофічної події.

76260e9df10759028632badc62f82395_13.10.23

Учені вперше змогли побачити світло, яке залишилося після катастрофічного зіткнення двох величезних крижаних планет, розміром з Нептун у зоряній системі на відстані 3600 світлових років від нас. Пише ТСН. 

Про це пише Live Science.

Вчені вважають, що в цій зоряній системі зіткнулися дві планети розміром з Нептун. Унаслідок зіткнення двох планет утворилася одна величезна гаряча планета, яка в сотні разів більша за Землю та її температура становить 700 градусів Цельсія. А з уламків, що залишилися, сформуються супутники нового об'єкта.

Астрономи заявили, що вони вперше спостерігали наслідки такої катастрофічної події, адже ніколи ще не вдалося виявити світло, що випромінюється новим космічним об'єктом, який виник після злиття двох планет.

Раніше група астрономів оголосила про те, що вони виявили за межами пояса Койпера 12 нових об'єктів, що вказує на існування другого пояса Койпера, а значить регіону Сонячної системи, про який ми ще не знали.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зіткнення крижаних гігантів призвело до появи однієї планети, яка в сотні разів більша за Землю 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
13.10.2023 1676
Еще материалы раздела «Суспільство»