<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.10.2023 583

На Україну насувається велике похолодання, піде сніг: синоптикиня назвала дати

В Україні вже з наступного тижня (16-22 жовтня) розпочнеться суттєве похолодання. Наприкінці семиденки на заході й півночі країни місцями може пройти сніг.

Про це попередила синоптикиня Наталія Діденко на своєму каналі в Telegram. Вона пожартувала, що варто насолодитися гарною погодою, яка буде найближчими вихідними. Пише OBOZ.UA

"Субота, 14 жовтня, буде в Україні синоптично прекрасною", – написала Діденко.

День буде сухим, переважно сонячним і теплим, хоча зранку місцями можуть спостерігатися тумани.

У середньому температура в перший вихідний протягом дня становитиме +17...+22, а західних областях навіть +20...+25 градусів.

На заході й півночі очікується сильний південно-західний вітер, часом до 15-20 метрів за секунду. "Єдиний не дуже комфортний нюанс", – зазначила синоптикиня.

"Насолоджуйтесь цим теплом, тому що наступний тиждень буде по-справжньому холодним", – вважає експертка.

Вона прогнозує, що похолодання розпочнеться в деяких регіонах уже в неділю. 15-го числа, за даними Укргідрометцентру, дощі з високою ймовірністю пройдуть на заході, півночі та в деяких центральних областях.

Із понеділка, 16 жовтня, температура повітря в більшості областей буде складати +9...+12 градусів, на півдні, крайньому сході та Закарпатті – до +15 градусів.

Наприкінці наступного тижня на заході й півночі можливий сніг. На карті опадів, яку опублікувала Діденко, сніг позначений рожевим кольором.

Як писав OBOZ.UA:

– У листопаді та грудні в Україні не очікуються температурні рекорди, заявила раніше заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

– Експертка Укргідрометцентру Вазіра Мартазінова вважає, що другого місяця осені "бабиного літа" в класичному розумінні не буде.

Оценка материала:

5.00 / 2
На Україну насувається велике похолодання, піде сніг: синоптикиня назвала дати 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
14.10.2023 583
Еще материалы раздела «Суспільство»