<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.10.2023 3608

Виявлено нову осу-"вампіра": вона жалить, смокче кров і поїдає зсередини

Істота відкладає личинки під шкіру жертви.

30af4d3c039ee4ad1b25c29d62f258a2_14.10.23

Вчені в Південній Америці виявили новий вид ос, який жалить, смокче кров і живиться своєю здобиччю зсередини, відкладаючи личинки під шкіру жертви. Пише ТСН. 

Про це пише nypost.com.

Дослідники натрапили на цих вампіричних істот під час роботи в Національному заповіднику Алпауайо-Мішана в перуанській Амазонії, який часто називають тропічним найбіорізноманітнішим лісом у світі.

Моторошна жовта істота може вирості до 1,7 см і має незвичайно велику голову, яка отримала назву Capitojoppa amazonica. Сapito - іспанське прізвисько людини з великою головою.

Яйця цієї оси зазвичай вилуплюються через декілька кілька днів. Нащадок буде продовжувати розвиватися всередині комахи, з'являючись лише тоді, коли воно перетвориться на дорослу осу, що повністю сформувалася.

Однак є й хороші новини: люди не посідають перше місце у списку живих істот, які можуть стати жертвами цієї оси. Перевага надається гусеницям, жукам та павукам.

Оценка материала:

5.00 / 3
Виявлено нову осу-"вампіра": вона жалить, смокче кров і поїдає зсередини 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
14.10.2023 3608
Еще материалы раздела «Суспільство»