<
НОВИНИ ДНЯ: Путіну вистачить тижня: в ГУР назвали країни, на які може напасти Росія  Штрафом не обмежитися. Є 14 причин, через які водії можуть залишитися без прав  Весна пішла на вихідний: частину України підморозить найближчими днями  Синоптик розказала, яка погода чекає на українців у Провідну неділю  Глава Пентагону підтвердив, що США призупинили постачання боєприпасів до Ізраїлю  Антициклон Thomas мчить до України: синоптик розказала, як зміниться погода  9 травня в Україні збережеться суха і прохолодна погодавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.10.2023 814

Навіщо в ліфтах вішають дзеркало: про ці важливі причини ви навіть і не здогадуєтесь

Їдучи в ліфті, ми зазвичай заглядаємо у дзеркало, щоб поправити макіяж або зачіску. Але мало хто насправді задумується, навіщо ставлять дзеркало в ліфті.

a9f42a336070ca2b407c2c02f64b968e_15.10.23

Якщо ви думаєте, що дзеркало в ліфті потрібне просто для створення краси або, щоб люди в ньому не нудьгували, то ви глибоко помиляєтесь. Справжні причини набагато серйозніші. Пише ТСН. 

Подолання клаустрофобії

У багатьох людей в ліфті з'являється клаустрофобія. Через брак повітря, маленький простір та нездатність повністю зрозуміти механізм роботи може з'являтися занепокоєння, пришвидшуватися серцебиття, погіршуватися стан. Завдяки дзеркалу в ліфті цю проблему легко вирішити. Адже такий, здавалося б, незначний елемент декору допомагає створити відчуття більшого простору, зменшити тривожність. Коли людина бачить своє відображення у дзеркалі, у неї мимоволі з'являється відчуття, що вона не одна.

Допомога людям з обмеженими можливостями

Часто ліфт замаленький, щоб в ньому могла без проблем розвернутися людина в інвалідному візку. Тому дзеркало допомагає безпечно заїхати та виїхати з кабіни заднім ходом, дивлячись на своє відображення.

Додаткова безпека

Якщо в кабіні їдуть незнайомі люди, завдяки дзеркалу з'являється відчуття безпеки. Адже ви можете непомітно стежити за їхніми рухами. За словами психологів, це не лише позитивно впливає на пасажирів, але й сприяє дотриманню загальноприйнятих норм поведінки. Навіть випадки вандалізму у ліфті з дзеркалом трапляються рідше. Людина бачить своє відображення і на підсвідомому рівні вирішує поводитися "пристойно".

Оценка материала:

5.00 / 4
Навіщо в ліфтах вішають дзеркало: про ці важливі причини ви навіть і не здогадуєтесь 5.00 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
15.10.2023 814
Еще материалы раздела «Суспільство»