Життя та Стиль
Суспільство
Сало в лушпинні цибулі з чорносливом: оригінальний рецепт
Якщо хочеться копченого сала, але коптити зовсім немає бажання, варимо сало в лушпинні цибулі з чорносливом. Воно виходить наче копчене, але водночас не використовуємо жодної хімії, а лише натуральні інгредієнти.
Основним інгредієнтом є сало, а лушпиння цибулі, чорнослив, часник і чорний перець додають страві золотистого кольору й незвичайного смаку. Пише ТСН.
Інгредієнти
Сало - 1 кг
Вода - 1 л
лушпиння цибулі - 3 жмені
чорнослив - 6 шт.
лавровий лист - 2 шт.
сіль - 200 г
цукор - 2 ст. л.
Часник - 2 головки
перець чорний мелений - 2 ст. л.
- У воду додайте сіль, цукор, лушпиння цибулі й чорнослив. Доведіть до кипіння.
- Розріжте сало на два шматки. Викладіть у маринад і варіть 25 хвилин від моменту закипання на середньому вогні. Залиште остигати на ніч у розсолі.
- Часник вичавіть через прес і добре перемішайте з перцем.
- Сало вийміть із маринаду, обсушіть. Натріть сумішшю часнику й перцю.
- Загорніть кожен шматок у харчову плівку.
Поради:
- Сало можна зберігати в холодильнику два тижні. А для тривалого зберігання його можна заморозити в морозильнику.