<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.10.2023 512

Вершковий суп із мідіями: простий, але вишуканий рецепт

Для приготування цього супу вам знадобиться всього 40 хвилин.

Щоб здивувати гостей і потішити близьких, іноді можна приготувати що-небудь просте, але водночас нетривіальне. Пише ТСН. 

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 кг мідій
  • 2 скл. білого вина, сухого
  • 2 моркви середнього розміру
  • 1 стебло селери
  • 3 скл. води (для супу, не для мідій)
  • 1 кубик рибного бульйону
  • 2 скл. жирних вершків
  • каєнський перець
  • петрушка
  • сіль
  • хліб

Промити мідії і переконатися, що всі вони закриті. Закинути їх у каструлю і налити вщерть води (обов'язково чистої, відфільтрованої), а також вино. Накрити кришкою і варити мідії доти, поки вони не розкриються. Коли вони розкрилися, виловити їх із каструлі і очистити м'ясо від раковин.

У каструлю налити 3 склянки води, додати рибний бульйонний кубик і варити близько 4 хвилин. Моркву і селеру нарізати маленькими кубиками і закинути в каструлю. Потім додати вершки, мідії, каєнский перець за смаком і варити до готовності овочів.

Порада: можна зберегти деякі мушлі і використовувати їх як прикрасу для супу перед подаванням на стіл. Суп подавати із скибочкою хліба, посипавши зверху дрібно нарізаною петрушкою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вершковий суп із мідіями: простий, але вишуканий рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.10.2023 512
Еще материалы раздела «Суспільство»