НОВИНИ ДНЯ: Банки скоротили іпотечне кредитування українців  У Росії найбільша алмазна компанія заявила про кризу і закриття копалень  Путін уже лякає інші країни ударами: що говорить  Мокрий сніг і різкі перепади температури: яку погоду в Україні очікувати 23 листопада  У РФ припинили польоти половина літаків Airbus: у чому причина  Нові відстрочки, МСЕК та реєстр для військових. Як зміниться мобілізація в Україні  На вихідних Україні прогнозують від -4 до +13, у суботу - дощі з мокрим снігомвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.10.2023 597

Вершковий суп із мідіями: простий, але вишуканий рецепт

Для приготування цього супу вам знадобиться всього 40 хвилин.

Щоб здивувати гостей і потішити близьких, іноді можна приготувати що-небудь просте, але водночас нетривіальне. Пише ТСН. 

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 кг мідій
  • 2 скл. білого вина, сухого
  • 2 моркви середнього розміру
  • 1 стебло селери
  • 3 скл. води (для супу, не для мідій)
  • 1 кубик рибного бульйону
  • 2 скл. жирних вершків
  • каєнський перець
  • петрушка
  • сіль
  • хліб

Промити мідії і переконатися, що всі вони закриті. Закинути їх у каструлю і налити вщерть води (обов'язково чистої, відфільтрованої), а також вино. Накрити кришкою і варити мідії доти, поки вони не розкриються. Коли вони розкрилися, виловити їх із каструлі і очистити м'ясо від раковин.

У каструлю налити 3 склянки води, додати рибний бульйонний кубик і варити близько 4 хвилин. Моркву і селеру нарізати маленькими кубиками і закинути в каструлю. Потім додати вершки, мідії, каєнский перець за смаком і варити до готовності овочів.

Порада: можна зберегти деякі мушлі і використовувати їх як прикрасу для супу перед подаванням на стіл. Суп подавати із скибочкою хліба, посипавши зверху дрібно нарізаною петрушкою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вершковий суп із мідіями: простий, але вишуканий рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.10.2023 597
Еще материалы раздела «Суспільство»