<
НОВИНИ ДНЯ: Бензин та алкоголь в Україні подорожчають: уряд запропонував підвищити акцизи  Погода на вихідні 11-12 травня: нарешті комфортне тепло  США завдяки війні в Україні озброять свою армію модернізованою технікою, - The Telegraph  Яким намагався себе виставити Путін: в ISW оцінили зустріч з командуванням армії  Кремль готує диверсії у ЄС і готовий "жертвувати" агентурою – Bloomberg  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 11 травня  Парад в Москві 9 травня: політолог розібрав поведінку Путінавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.10.2023 820

Синоптикиня попередила про похолодання в Україні: період інтенсивних дощів та снігу

Втім, після періоду похолодання ще буде потепління.

66c6bad369cfe0885ec1a4e5ffdf6a8f_19.10.23

Від четверга, 18 жовтня, в Україні розпочинається період інтенсивних опадів, який триватиме до кінця тижня. Втім, попереду на українців все ж чекає потепління. Пише ТСН. 

Про це в інтерв'ю NV розповіла синоптикиня Наталія Птуха.

"Наступну порцію опадів очікуємо вдень 19 жовтня. Розпочнуться вони на Закарпатті та в Карпатах. Там пройде невеликий дощ. Це вже буде атмосферний фронт, який з південного заходу буде входити на територію України. 20−21 жовтня він спричинить у нас дощ, а у північній частині навіть дощ із мокрим снігом", - каже вона.

За словами синоптикині, "хоча мокрий сніг ще під питанням, але ймовірність його залишається". Найімовірнішими регіонами для мокрого снігу Птуха називає Сумщину та Чернігівщину. Втім, якщо "переважатиме тепло з півдня, відповідно, буде лише дощ".

Представниця "Укргідрометцентру" каже, що в останню декаду жовтня буде більш спокійна погода, але опади не виключені. Втім, вони будуть менш інтенсивними, ніж ті, які прогнозують 20−21 жовтня.

"Температурні показники знову можуть підвищитися. Звичайно, значним це підвищення не буде, адже осінь в повному розпалі. Поки складно говорити на скільки саме, тому що якраз відбувається перехідний період, перебудова атмосферних процесів на вже зимові, наближається холодний період. Тож у цей час синоптичні процеси доволі такі динамічні, тут майже щодня прогноз змінюється", - додала Наталія Птуха.

Як повідомлялося, синоптикиня Наталка Діденко вразила прогнозом до кінця тижня - будуть сніг та заморозки. Через додаткове похолодання 21 жовтня на заході та півночі України ймовірний мокрий сніг.

Оценка материала:

5.00 / 2
Синоптикиня попередила про похолодання в Україні: період інтенсивних дощів та снігу 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.10.2023 820
Еще материалы раздела «Суспільство»