НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Життя та Стиль
Події
19.10.2023 603

Німеччина надасть Україні додаткові системи ППО Patriot та Iris-T для проходження зими

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв Україні подальші постачання зброї та фінансову підтримку.

Про це пише DW.

Крім того, Берлін надасть країні, яка обороняється від російського вторгнення, пакет допомоги для майбутнього зимового сезону, повідомив Шольц, виступаючи в бундестазі в четвер, 19 жовтня, з урядовою заявою напередодні саміту ЄС.

Центральним пунктом нового пакету допомоги стане "все, що є необхідним для ППО", зазначив глава уряду ФРН.

За його словами, Німеччина зокрема, передасть Києву додатковий зенітно-ракетний комплекс Patriot, нові системи Iris-T, зенітні танки Gepard, а також необхідні боєприпаси.

Німецький канцлер зазначив, що фінансування нової допомоги Україні необхідно обговорити і на європейському рівні. Йдеться, зокрема, про середньострокове фінансове планування ЄС, пояснив він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Німеччина надасть Україні додаткові системи ППО Patriot та Iris-T для проходження зими 5.00 5 1
Життя та Стиль / Події
19.10.2023 603
Еще материалы раздела «Події»