<
НОВИНИ ДНЯ: Суд відклав вирок Трампу у справі про "хабар порноакторці за мовчання" до вересня  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спекивсі новини дня
Політика
Україна
22.10.2023 495

Удари по російських аеродромах: чому це важливо для ситуації на фронті — Ігнат

Речник Повітряних сил пояснив доцільність атак на місця базування ворожої авіації на прикладі Чорнобаївки.

267a10f4090a524b58c27da9c698057b_22.10.23

Ворожі аеродроми є базами для обслуговування бойових вертольотів російської армії, тому їх необхідно відсунути від лінії фронту. Пише ТСН. 

Про це в ефірі національного телемарафону говорив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат.

Він навів приклад аеродрому в Чорнобаївці, де українські війська постійно знищували російську вертолітну техніку, поки окупанти нарешті зрозуміли, що їм треба забиратись звідти і пішли подалі.

“Відповідно, це збільшує час підльоту їхніх вертольотів до передньої лінії. Відповідно, в нас є більше часу на те, щоб відреагувати на ту чи іншу загрозу... Будь-який аеродром – це зрештою база для того, щоб обслуговувати гелікоптери... Тому те, що вони отримують менше таких майданчиків, це безумовно добре для нас", - зауважив Юрій Ігнат.

Як повідомлялося раніше, удари українських військ по аеродромах у тимчасово окупованих Бердянську та Луганську були однією з найпотужніших атак за весь період повномасштабної війни.

Нагадаємо, СтратКом ЗСУ повідомив у ніч проти 17 жовтня, що українські війська завдали успішних ударів по гелікоптерах та обладнанню аеродромів ворога.

Оценка материала:

5.00 / 1
Удари по російських аеродромах: чому це важливо для ситуації на фронті — Ігнат 5.00 5 1
Політика / Україна
22.10.2023 495
Еще материалы раздела «Україна»