<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.10.2023 1057

Незвідане досі явище: у глибинах Всесвіту стався надпотужний вибух енергії

Спалах був дуже швидким і яскравим.

2e2fbbb13e56950d916e576f4a320177_23.10.23

Вченим вдалося зафіксувати потужний вибух енергії з глибин Всесвіту.  Вибух був помічений за допомогою телескопа в Японії. Пише ТСН. 

Про нове дослідження пише видання Independent.

Швидкий радіосплеск — найдальший з тих, що коли-небудь спостерігалися, він надійшов з такої відстані, що йому довелося подолати вісім мільярдів років, щоб дістатися до Землі. Менш ніж за секунду він вивільнив таку саму енергію, яка надходить від Сонця за понад 30 років, зазначають дослідники.

Швидкі радіосплески – це інтенсивні, короткі спалахи енергії, які походять від невідомої, але надзвичайної активності в космосі. Вчені ще точно не знають, як вони утворюються, але пояснення включали все - від позаземних технологій до нейтронних зірок.

Нещодавно виявлений спалах, здається, походить від невеликої групи галактик, що зливаються, кажуть вчені, що допомагає підтвердити поточні теорії про те, звідки вони походять. Але інтенсивність спалаху важче пояснити, що ставить під сумнів наше розуміння того, як вони насправді випромінюються.

"Хоча ми все ще не знаємо, що викликає ці масивні спалахи енергії, однак вже зрозуміло, що швидкі радіоспалахи є звичайними явищами у космосі", – сказав Раян Шеннон з Технологічного університету Свінберна.

"Якщо ми підрахуємо кількість матерії у Всесвіті — атомів, з яких ми всі складаємося, — ми з'ясуємо, що більше половини того, що має бути там сьогодні, відсутнє, — продовжив професор Шеннон. - Ми вважаємо, що зникла речовина ховається в просторі між галактиками, але вона може бути настільки гарячою та розсіяною, що її неможливо побачити за допомогою звичайних методів".

Нагадаємо, телескоп "Хаббл" сфотографував нову надзвичайно "спокійну" далеку галактику.

Оценка материала:

5.00 / 2
Незвідане досі явище: у глибинах Всесвіту стався надпотужний вибух енергії 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
23.10.2023 1057
Еще материалы раздела «Суспільство»