<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі із грозами: синоптик розповіла, якою буде погода в Україні 7 травня  На окупованій території України ПЦУ стала підпільною церквою — Епіфаній  Путін наказав провести навчання з ядерною зброєю: у ГУР пояснили мету диктатора  Стало відомо, які ракети запускатимуть з українських F-16  Холодний атмосферний фронт принесе дощі з грозами: як зміниться погода 7 травня  Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русівсі новини дня
Політика
Світ
29.10.2023 1027

Чи дійсно Кремль поставив промисловість на "воєнні рейки" – російський журналіст відповів

Путінський режим розпочав активну розбудову військових заводів по всій РФ, де нарощує виробничі потужності.

20d63714d07a1c340330ba168f0c1749_29.10.23

Журналісти повідомили, що Росія розбудовує підприємства, які виробляють та ремонтують тактичні і стратегічні літаки, вертольоти, безпілотники та боєприпаси по всій країні. Російський опозиційний журналіст Ігор Яковенко пояснив, що великою мірою це хизування. Хоча, за його словами, військовий бюджет Росії за пропорціями наближається до військового бюджету Другої світової війни. Пише ТСН. 

Про це він сказав ефірі 24 Каналу.

Так, інформація про те, що нібито у Росії працює військово-промисловий комплекс у "три зміни" для виробництва техніки та боєприпасів, не відповідає дійсності. Це лише залякування українців.

"Постійне занурення Росії у війну з огляду економіки призводить до пожвавлення економіки, до проявлення великої кількості людей, які залежать від війни й тому підтримують війну – ось що небезпечно", - пояснює журналіст.

Тобто кількість росіян, які підтримують війну, не зменшується і навіть трохи росте.

За словами Яковенка, збільшення бойового потенціалу Росії навряд чи відбувається стрибкоподібно – це здебільшого міфологія, хоча військові заводи справді працюють.

Одними з таких є заводи у Сєвєродвінську, які виробляють та ремонтують підводні човни. Зокрема, підприємство "Звєзда".

"Їхньої потужності цілковито недостатньо для виробництва якогось суттєвого будівництва підводних човнів, якими можна серйозно переозброїти та укріпити (російську армію – ред.)", – підкреслив Яковенко.

Опозиційний журналіст також зазначив, що ситуація з авіаційним виробництвом також немає необхідної потужності, яка могла б допомогти Росії змінити перебіг війни. Однак не варто недооцінювати ворога й казати, що країна-агресорка поступово залишається без зброї.

До того ж найголовніше у війні – боєприпаси, які можуть спричинити "перелом" у російсько-українській війні. Проте на сьогодні Україна в кількості боєприпасів однозначно перемагає.

"Останні події, коли за кількістю проведених запусків ракет та зроблених артилерійських вистрілів, то Україна вперше перевершила за понад півтора року війни Росію – це дуже важливий показник, це "перелом". Росія не витримує. Кількість боєприпасів, які постачає КНДР або Китай через КНДР, також ті, які постачає Іран, явно менша за те, що виробляє та поставляє НАТО. І економіка не порівнянна. До прикладу, тил НАТО набагато міцніший, ніж те, що являє собою КНДР та Іран. Тут "головна точка змагання", у якій Україна виграє", - резюмував Яковенко.

Нагадаємо, Подоляк розповів, чому для Кремля важливі бодай якісь успіхи на фронті.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи дійсно Кремль поставив промисловість на "воєнні рейки" – російський журналіст відповів 5.00 5 2
Політика / Світ
29.10.2023 1027
Еще материалы раздела «Світ»