НОВИНИ ДНЯ: "Модний" фрукт виявився помічником у зниженні холестерину  Росія могла контролювати Україну без війни: Портников назвав найбільший прорахунок Кремля  Комплекс "Сапсан" цього року вийшов на серійне виробництво та системне застосування ЗСУ, - ЗМІ  Продукти за "зимову тисячу": які товари і де можна придбати, а на що витратити гроші не вдасться  Найпростіший рецепт м’яких імбирних пряників для різдвяного настрою  "Репараційний кредит": Бельгія вимагає від ЄС "автономних" гарантій, - ЗМІ  Путін осоромився в Ашхабаді - не зміг вимовити прізвище президента Туркменістану всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.12.2024 435

Грибна підлива: рецепт смачного додатку до страв

Грибна підлива – універсальне доповнення, яке здатне перетворити звичайну страву на справжній кулінарний шедевр. Її насичений смак і ніжна текстура ідеально поєднуються з картоплею, варениками, голубцями чи навіть домашніми макаронами.

264b40d7e6e7762d450af000e23ab47b_22.12.24_1

Аромат свіжих грибів і вершкові нотки сметани створюють гармонійний баланс, який підкорить ваше серце. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Цей рецепт, про який розповіли на сторінці mil_alexx_pp, не тільки простий у приготуванні, але й неймовірно смачний.

Інгредієнти

Сухі гриби - 80 г

Цибуля - 250 г

Борошно - 2 ст. л

Сметана (15%)  - 150–200 г

Молоко - 500 мл

Паприка - 1 ст. л

Сіль

Перець

Олія - 40 мл

Вода - 100–150 мл

Приготування

  1. Для приготування використовуйте якісні сухі гриби, які можна знайти на будь-якому ринку чи у супермаркеті. Перед початком готування їх слід залити окропом і залишити на 15 хвилин, щоб вони відновили свою текстуру та насичений аромат.
  2. Після цього їх потрібно нарізати невеликими шматочками.
  3. На розігріту пательню влийте олію та додайте подрібнену цибулю. Обсмажте її на середньому вогні, щоб вона стала прозорою та м'якою, але не підгоріла.
  4. До цибулі додайте ложку паприки.
  5. Коли цибуля та спеції розкриють свій аромат, додайте трохи води та тушкуйте все разом.
  6. Наступний крок – гриби. Їх потрібно додати до цибулі, ретельно перемішати та тушкувати ще 10 хвилин, періодично підливаючи воду.
  7. Окремо приготуйте вершкову основу для соусу. У глибокій мисці змішайте сметану з борошном, додайте сіль, перець і влийте молоко.
  8. Всі інгредієнти ретельно перемішайте, щоб отримати однорідну консистенцію.
  9. Молочну основу вилийте у пательню до грибів і цибулі, добре перемішайте всі інгредієнти та залиште під кришкою.

10. Соус слід готувати на середньому вогні ще 5-6 хвилин, поки він не загусне до ідеальної консистенції.

Ця страва має неймовірно насичений аромат і ніжний смак, який чудово поєднується з багатьма гарнірами. А ще, її приготування – це простий та доступний спосіб урізноманітнити домашнє меню та додати до нього щось по-справжньому особливе.

Смачного!

Ми також писали, як приготувати запечені деруни в горщику.

Оценка материала:

5.00 / 1
Грибна підлива: рецепт смачного додатку до страв 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
22.12.2024 435
Еще материалы раздела «Суспільство»