<
НОВИНИ ДНЯ: Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робитивсі новини дня
Бізнес
Технології
01.11.2023 299

Маск вважає, що штучний інтелект може призвести до вимирання людства

Ілон Маск застерігає, що штучний інтелект (ШІ), якщо його запрограмують екологічні активісти, може призвести до вимирання людства.

Про це повідомляє BBC.

Виступаючи у вівторок у подкасті коміка Джо Рогана, Маск сказав, що деякі люди використовуватимуть цю технологію, щоб захистити планету, покінчивши з людським життям.

Маск виступив напередодні саміту з безпеки штучного інтелекту у Великій Британії, який зараз триває, де він має зустрітися з прем’єр-міністром Ріші Сунаком.

Багато експертів вважають такі застереження надмірними.

Ілон Маск сказав, що його коментарі були породжені страхом, що екологічний рух "зайшов занадто далеко".

"Якщо ви починаєте думати, що люди погані, то природний висновок з цього — люди повинні вимерти", — сказав він.

"Якщо ШІ буде запрограмований прихильниками екологічних рухів, його корисною функцією буде вимирання людства…", - зазначив Маск.

"Ми закликаємо до глобальної співпраці, щоб обмінюватися знаннями та робити технології ШІ доступними для громадськості", — сказав він.

"Країни, незалежно від розміру та потужності, мають рівні права на розробку та використання ШІ. Ми повинні збільшити представництво та голос країн, що розвиваються", — додав Маск.

Оценка материала:

5.00 / 1
Маск вважає, що штучний інтелект може призвести до вимирання людства 5.00 5 1
Бізнес / Технології
01.11.2023 299
Еще материалы раздела «Технології»