<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
04.11.2023 280

Росія накопичує сили для ударів по українській енергетиці взимку, - Данілов

Росія накопичує озброєння, щоб бити по українській енергоінфраструктурі взимку.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов заявив, передає РБК-Україна з посиланням на Радіо Свобода.

"Противник останні часом зменшив кількість обстрілів критичної інфраструктури енергетичного сектору. Він зараз накопичує озброєння, щоб завдати нам шкоди, коли буде зимова температура", - заявив Данілов.

При цьому, він зазначив, що Україна обов'язково пройде це - держава та компанії, відповідальні за ситуацію, роблять усе можливе для цього.

Підготовка до зими

Аналітики та експерти вважають, що цієї зимою окупанти не зможуть залишити українців без світла. Але військові попереджають, що окупанти можуть готуватися до атак, зокрема, будуть використовувати "шахеди".

В "Укренерго" заявили, що під час цієї зими можуть бути проблеми, пов’язані з масованими обстрілами. Але енергосистема не розвалиться і буде працювати.

При цьому, в Повітряних силах ЗСУ попередили, що РФ може використати рекордну кількість ударних дронів восени та взимку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія накопичує сили для ударів по українській енергетиці взимку, - Данілов 5.00 5 2
Політика / Україна
04.11.2023 280
Еще материалы раздела «Україна»