Життя та Стиль
Суспільство
Яблучні троянди: простий рецепт вишуканої випічки
Вишуканий десерт, який стане вашим фаворитом, адже готувати його швидко й просто. Блогерка Скайлар.
Тот у своєму Instagram показала процес приготування оригінальних слоєк у вигляді троянд. Пише ТСН.
Інгредієнти
тісто листкове - 500 г
яблуко - 1-2 шт
масло вершкове - 15 г
Цукор/мед - 2 ст. л.
Кориця мелена
- Помийте яблуко, розділіть навпіл, приберіть серцевину та наріжте півколами, товщиною 2 мм.
- Підготовлене тісто, розкатайте в одному напрямку, щоб його товщина була близько 5 мм, змастіть вершковим маслом та посипте корицею за смаком.
- Далі розріжте тісто на рівні довгі смужки шириною 4-5 см.
- Після цього уздовж кожної смужки викладіть половинки яблук нахлистом так, щоб округла сторона була зверху і на пару міліметрів виступала за краєчок тіста.
- Сформуйте бутони: смужку разом із викладеними яблуками обережно згорніть в рулон, щоб яблуко опинилось всередині. Защіпніть край тіста, щоб бутон тримав форму.
- Застеліть деко пергаментом, змастіть його олією. Викладіть на нього бутони, присипте зверху цукром або замініть його, поливши медом та запікайте 20-25 хв у розігрітій на 180°С духовці.