<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Бізнес
Економіка
04.11.2023 310

Чи можуть нарахувати борг за світло, якщо у квартирі ніхто не живе

Борги за світло можуть нараховуватися, навіть якщо у квартирі чи будинку ніхто не живе. Проте цього можна уникнути.

Про це повідомляє пресслужба енергокомпанію Yasno.

Коли у квартирі чи будинку ніхто не проживає, то часто показники лічильника перестають передавати. Не отримавши даних, оператор робить розрахунок самостійно, зважаючи на середньодобового споживання, і передає інформацію постачальнику електроенергії.

Постачальник до отриманих обсягів застосовує тариф і виставляє рахунок. Власник житла його не сплачує, адже вважає це помилкою і таким чином починають формуватись борги.

Енергетики пояснюють, якщо, наприклад, у квартирі залишивсь працюючим холодильник або інша техніка, то достатньо буде щомісяця до останніх зафіксованих вами показань додавати 2-5 кВт∙год і відповідно сплачувати за них.

Після повернення до оселі потрібно сфотографувати дані лічильника або запросити контролера, щоб звірити дані.

Навіть, якщо у квартирі відключені усі електроприлади необхідно щомісяця передавати останні зафіксовані клієнтом показання.

Передавати показання лічильника необхідно за два дні до кінця місяця та протягом трьох днів наступного.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи можуть нарахувати борг за світло, якщо у квартирі ніхто не живе 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
04.11.2023 310
Еще материалы раздела «Економіка»