<
НОВИНИ ДНЯ: Спека сягне 34 градусів, але будуть грози: синоптики дали прогноз на початок тижня в Україні  Дощі з грозами та спека до +35 °C: прогноз погоди з 10 червня  Мінлива хмарність та до +28°С: прогноз погоди по Київщині на 7 червня  6 червня Київ накриє спека: прогноз погоди від Укргідрометцентру  Частину України накриють грози, шквали і град: синоптики уточнили прогноз на четвер  Синоптикиня попередила, кому погода 6 червня подарує приємну прохолоду, а кому спеку та грозові дощі  Короткочасні дощі з грозами: синоптик дала прогноз погоди на 5 червнявсі новини дня
Політика
Україна
06.11.2023 399

Удар по Керчі. ЗМІ показали супутникові знімки ураженого заводу й корабля

На знімках Planet Labs можна побачити місце ураження на заводі в Керчі тимчасово окупованого Криму, а також військове судно, яке також виглядає пошкодженим.

35_y_06.11.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Радіо Свобода".

"За моїми даними, на 4 листопада в Керчі на момент вибухів перебував тільки один корабель, здатний нести ракети класу "Калібр", а саме "Аскольд". Я думаю, що цей корабель, як ми бачимо, стояв уже біля причалу і його доводили до ладу, тому що вже в грудні його мають здати", - розповів "Схемам" капітан 1-го рангу ВМСУ в запасі Андрій Риженко.

Зокрема Риженко додав, що верхня частина "Аскольда" помітно пошкоджена, втім він залишається пока що на плаву.

"Аскольд"

"Аскольд" є малим ракетним кораблем 22800 типу "Каракурт". Він здатний нести до 8 ракет "Калібр". Ураження такого судна, як пояснив Риженко, є важливим для безпеки України.

Удар по Керчі

4 листопада, Збройні сили завдали удару по морській та портовій інфраструктурі суднобудівного заводу "Залив", який розташований в Керчі. Через деякий час інформація про ураження була підтверджена СтратКомом. Згідно з даними "Кримського вітру", наші воїни вдарили саме по малому ракетному кораблю "Аскольд".

Командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук також подякував пілотам за успішні удари.

Оценка материала:

5.00 / 2
Удар по Керчі. ЗМІ показали супутникові знімки ураженого заводу й корабля 5.00 5 2
Політика / Україна
06.11.2023 399
Еще материалы раздела «Україна»