<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  "Росія - колхоз": пропагандисти РФ образились на дівчину з Донецька, яка яскраво описала стан речей в країні  Трамп хоче, щоб Європа надавала більше допомоги Україні  Що робити, якщо тісто на паску не піднімається: як його врятувати  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Україна вступить до НАТО лише після перемоги у війні — Зеленський  Чи потрібно українцям обов'язково проходити ВЛК: військовий дав вичерпну відповідьвсі новини дня
Політика
Україна
06.11.2023 307

Дикий пояснив, про що свідчать нові удари по кораблях ЧФ РФ

ЗСУ змусили вдатися росіян до іншої стратегії.

Росіяни не відмовилася від намірів атакувати Україну "Калібрами" та "Оніксами". Тому "полювання" на кораблі у Чорному морі продовжиться. Пише ТСН. 

Таку думку висловив ветеран російсько-української війни, екскомандир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий в ефірі телемарафону.

Він каже, що це справді новий етап, утім, від попередніх росіян теж не відмовилися.

"Але ми вже до того переважно з використанням морських дронів змогли змусити їх повністю змінити навіть не тактику а стратегію використання кораблів. На початку війни їхні кораблі практично весь час були в морі, час від часу заходили поповнити запаси пального та ракет. Весь час було на бойовому чергуванні, їм достатньо було отримати наказ і вони відстрілювались", - розповідає Дикий.

За його словами, ЗСУ змусили вдаватися росіян до іншої стратегії, коли кораблі ховаються глибоко в бухтах, що є нестандартним.

"А тепер ми якомога далі дістаємо їх у цих схованках. Це послідовний процес. Спочатку ми показали, що "легендарний Севастополь, неприступний для ворогів" вже абсолютно не є для них такою схованкою. Вони звідти були змушені практично всі кораблі забрати з головної бази ЧФ РФ", - розповів він.

Він додав, що наші кораблі абсолютно спокійно "доходять" до Новоросійська.

"Але маємо факт - Керч, яка раніше вважалася для крилатих ракет недоступною, виявилася дуже навіть доступною", - додав Дикий.

Нагадаємо, що у  тимчасово окупованому Криму ввечері 4 листопада оголосили повітряну тривогу. Після цього в Керчі пролунали вибухи.

Оценка материала:

5.00 / 2
Дикий пояснив, про що свідчать нові удари по кораблях ЧФ РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
06.11.2023 307
Еще материалы раздела «Україна»