<
НОВИНИ ДНЯ: Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Оборона чи наступ: які головні завдання у ЗСУ на цей рік після розблокування допомоги від США  Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити місто  Щоб не тріскала й довго стояла: секрети випікання паски, про які ви не зналивсі новини дня
Політика
Світ
06.11.2023 248

Аналітики ISW пояснили, навіщо Кремль посилив "ядерну риторику"

У Росії стверджують, що нібито мають більше ядерних ракет, ніж у "конкурентів".

Росія продовжує використовувати "ядерну риторику" на міжнародній арені, щоб залякати країни Заходу та послабити військову підтримку України. Пише ТСН. 

Таку думку висловили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

У повідомленні вказується, що секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев заявив, що нібито у Росії вперше в історії є більше ядерних ракет, ніж у її конкурентів.

Крім того, Патрушев заявив, що "безпека Росії" буде гарантована завдяки "унікальній стратегічній зброї", зокрема гіперзвуковими ракетами.

Також заступник міністра закордонних справ РФ Олександр Грушко заявив, що Росія вживе "всіх необхідних військово-технічних запобіжних заходів" у відповідь на модернізацію США винищувачів F-35 для завдавання ядерних ударів.

Аналітики зазначили, що постійна "ядерна" риторика у російської влади повʼязана з намаганням Кремля залякати Захід, щоб він менш активно підтримував Україну у її захисті від російських загарбників.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міноборони РФ намагалось здійснити випробування ракет для ядерних боєголовок, але усі випробування завершились невдало.

Крім того, ми раніше інформували, що на ВДНГ у російській столиці з’явився макет найпотужнішої ядерної бомби, випробування якої відбулося понад 60 років тому.

Оценка материала:

5.00 / 1
Аналітики ISW пояснили, навіщо Кремль посилив "ядерну риторику" 5.00 5 1
Політика / Світ
06.11.2023 248
Еще материалы раздела «Світ»