<
НОВИНИ ДНЯ: Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.11.2023 326

Українцям видаватимуть сертифікати на придбання книжок

Верховна рада ухвалила закон про субсидії для книгарень на оренду приміщень та надання сертифікатів на придбання книжок.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на народного депутата Олексія Гончаренка.

Згідно з законом (проект №9568) державна допомога надається:

  • протягом року з дня досягнення громадянином України 18-річного віку;
  • при народженні дитини - одному з батьків або інших законних представників дитини протягом року з дня народження дитини.

Допомога надається на суму, що становить 0,3 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (зараз це 805 гривень).

Допомога може бути використана виключно для придбання книжкових видань державною мовою у паперовій та/або електронній формі, у тому числі в аудіо файлах (крім видань з території держави-агресора).

Законом встановлено, реалізація програми надання громадянам України державної допомоги на придбання книг здійснюється з використанням засобів Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (Портал Дія).

Оценка материала:

5.00 / 1
Українцям видаватимуть сертифікати на придбання книжок 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
08.11.2023 326
Еще материалы раздела «Суспільство»