<
НОВИНИ ДНЯ: Від цього крабового салату усі будуть у захваті: неймовірно простий рецепт  Україну накриє похолодання, місцями дощитиме: прогноз на початок тижня  Мобілізація в Україні: хто має право на "бронь"  Передавання Україні перших F-16: Reuters назвав терміни  В Україні у понеділок до +14°, подекуди - невеликий дощ  Повернення військовозобов'язаних Україні може вдарити по економіці Польщі, - Forbes  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 13-19 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.11.2023 550

Що буде, якщо в тісто додати горілку: хитрощі досвідчених господинь

Якщо міцне спиртне додати до тіста, що буде з випічкою.

Досвідчені пекарі знають, що горілка – це важливий інгредієнт, який можна додавати в тісто, щоб випічка заграла по-новому. Пише ТСН. 

Для чого додавати горілку в тісто

  • Завдяки швидкому випаровуванню спирту за низьких температур тісто насичується киснем, тому випічка стає пишнішою і смачнішою.
  • Тісто, в якому міститься горілка, підіймається швидше і краще.
  • Дріжджове тісто стає ще пишнішим, а бездріжджове – легшим.
  • Випічка довше не сохне і не черствіє, якщо додати в тісто трохи спирту.
  • Пироги й кекси краще пропікаються і мають рівний, апетитний вигляд.
  • Хрустка випічка, наприклад, хмиз, виходять ще хрусткішою.

Для солодкої випічки можна використовувати ром або коньяк, а в інших випадках – горілку.

Як додавати горілку в тісто

В розрахунку на 1 кг тіста можна додавати від однієї чайної до однієї столової ложки міцного алкогольного напою.

У дріжджове тісто горілку додають до опари, що вже піднялася, разом з яйцями та маслом перед засипанням борошна.

У бездріжджове тісто горілку влити під час замішування і дати настоятися.

Оценка материала:

5.00 / 1
Що буде, якщо в тісто додати горілку: хитрощі досвідчених господинь 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
14.11.2023 550
Еще материалы раздела «Суспільство»