НОВИНИ ДНЯ: Візит спецпредставника Трампа до України вже готують, дата визначена, - МЗС  Грибна підлива: рецепт смачного додатку до страв  Синоптики розповіли, на яку погоду чекати в Україні 22 грудня  Погода знову вражає: якими будуть вихідні в Україні  Чи потрібні парасольки? Якої погоди чекати українцям на Різдво  На вихідних погода в Україні зіпсується  Вихідні будуть без морозів, але з опадами, вдень до +7°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.11.2023 633

Що буде, якщо в тісто додати горілку: хитрощі досвідчених господинь

Якщо міцне спиртне додати до тіста, що буде з випічкою.

Досвідчені пекарі знають, що горілка – це важливий інгредієнт, який можна додавати в тісто, щоб випічка заграла по-новому. Пише ТСН. 

Для чого додавати горілку в тісто

  • Завдяки швидкому випаровуванню спирту за низьких температур тісто насичується киснем, тому випічка стає пишнішою і смачнішою.
  • Тісто, в якому міститься горілка, підіймається швидше і краще.
  • Дріжджове тісто стає ще пишнішим, а бездріжджове – легшим.
  • Випічка довше не сохне і не черствіє, якщо додати в тісто трохи спирту.
  • Пироги й кекси краще пропікаються і мають рівний, апетитний вигляд.
  • Хрустка випічка, наприклад, хмиз, виходять ще хрусткішою.

Для солодкої випічки можна використовувати ром або коньяк, а в інших випадках – горілку.

Як додавати горілку в тісто

В розрахунку на 1 кг тіста можна додавати від однієї чайної до однієї столової ложки міцного алкогольного напою.

У дріжджове тісто горілку додають до опари, що вже піднялася, разом з яйцями та маслом перед засипанням борошна.

У бездріжджове тісто горілку влити під час замішування і дати настоятися.

Оценка материала:

5.00 / 1
Що буде, якщо в тісто додати горілку: хитрощі досвідчених господинь 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
14.11.2023 633
Еще материалы раздела «Суспільство»