НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Життя та Стиль
Події
13.11.2023 425

Україна посилює атаки на об'єкти російської інфраструктури, - ISW

Українські війська посилюють атаки на військові та логістичні об'єкти у тилових районах Росії, а також на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт ISW.

За даними аналітиків ISW, 12 листопада ГУР МО України повідомило, що 11 листопада українські партизани напали на російський штаб в окупованому Мелітополі Запорізької області, внаслідок чого загинули щонайменше троє співробітників ФСБ РФ та Росгвардії.

Також з 8 по 12 листопада спостерігалися удари по російських військових базах у тимчасово окупованому Криму та низці регіонів РФ. Зокрема, на думку експертів ISW, українські сили з літа 2023 року проводять масштабну ударну кампанію, спеціально спрямовану проти військових цілей в окупованому Криму.

Ключові висновки ISW:

  • Українські війська 12 листопада незначно просунулися на лівому березі Дніпра в Херсонській області на тлі наземних операцій, що продовжуються.

  • Російський уряд намагається применшити масштаби своїх дій щодо посилення контролю над російським інформаційним простором.

  • Росія продовжує позиціонувати себе як провідний гарант безпеки авторитарних країн Африки.

  • Російські війська 12 листопада завдали обмеженої серії ракетних ударів по півдні України.

  • Російські війська продовжили наступальні дії межі Куп'янськ-Кременная, соціальній та районі Бахмута.

Нагадаємо, що минулого тижня українські військові провели кілька успішних операцій зі знищення російських кораблів у Чорному морі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна посилює атаки на об'єкти російської інфраструктури, - ISW 5.00 5 2
Життя та Стиль / Події
13.11.2023 425
Еще материалы раздела «Події»