<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.11.2023 2182

Який банан корисніший: зелений, жовтий чи перестиглий

Може здатися, що це – справа смаку. Однак, виявляється, банани різного ступеня стиглості використовують для різних цілей. Які з них найкорисніші?

1a8ed63d863414aa6eacf01b37c35148_15.11.23

Який банан корисніший: зелений, жовтий чи перестиглий. Пише ТСН. 

Чи можна їсти зелені банани

Банани, які ще недостигли, мають своєрідний смак, можуть похрумкувати та залишати в роті присмак в'язкості. Проте їсти їх можна і навіть потрібно. Зелений банан корисний як смачне і швидке перекушування.

Недостиглі банани містять резистентний крохмаль, який в організмі людини не розщеплюється, а тому такі плоди допомагають стабілізувати рівень цукру в крові, дають довге відчуття ситості. Також у бананах містяться бактерії-пробіотики, які покращують мікрофлору кишківника, нормалізуючи його роботу.

Чи потрібно їсти лише жовті банани і чому вони найсмачніші

Під час дозрівання бананів резистентний крохмаль починає руйнуватися та перетворюється на прості цукри. Саме тому жовті банани солодкі та приємні на смак. Вони швидше засвоюються організмом і перетравлюються. Однак варто зазначити, що у жовтих плодів значно вищий глікемічний індекс, тому людям, які страждають на діабет, їх краще не вживати.

Жовті стиглі банани можна використовувати замість цукру під час приготування десертів, випічки, печива, оладок тощо.

Чим цінні перестиглі банани

Банани, на шкірці яких уже почали з'являтися темні плями, містять значно більше антиоксидантів і глюкози. Хоча на вигляд вони не такі гарні, як жовті плоди, проте допомагають покращити настрій і позбутися стресу. Вчені приписують перестиглим бананам імуномодулювальні властивості. В них містяться лектини і катехіни, які допомагають боротися з патогенними мікроорганізмами на клітинному рівні. Однак у них також доволі високий рівень цукру, тому їх не рекомендовано вживати хворим на цукровий діабет.

Оценка материала:

5.00 / 2
Який банан корисніший: зелений, жовтий чи перестиглий 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
15.11.2023 2182
Еще материалы раздела «Суспільство»