<
НОВИНИ ДНЯ: Лубінець жорстко розкритикував федерацію Червоного Хреста, за захист інтересів Росії  В ISW пояснили, що допоможе Силам оборони звільнити всі окуповані РФ території  Скільки систем Patriot потрібно Україні для захисту: Зеленський назвав цифру   Початок наступного тижня в Україні буде теплим - удень до +25°  Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусіввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.11.2023 944

Рецепт найкращого бограча: хитрощі приготування від досвідченого кухаря із Закарпаття

Хитрощі приготування бограча по-закарпатськи від закарпатського кухаря – процес приготування, корисні поради щодо вибору м'яса, приправ.

fc1ea3b521f81f70ae9213de92dd18e5_15.11.23

Традиційна страва закарпатської кухні поєднує різні види м'яса – свинину, телятину, кролятину з різними овочами і спеціями. Саме така різноманітність дозволяє створити суп з особливим, насиченим смаком. Пише ТСН. 

Інгредієнти для приготування бограча

  • м’ясо: свинина чи телятина – 900 г,
  • сало – 70 г,
  • картопля – 500 г,
  • солодкий перець – 2 шт.,
  • помідор – 2 шт.,
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.,
  • морква – 2 шт.,
  • копчена паприка – 2 ч. л.,
  • перець чилі – 10 г,
  • сіль, часник – за смаком.

Як приготувати бограч

Спочатку свине сало ріжемо на дрібні кубики, кладемо до казана або каструлі та розтоплюємо.

Коли сало трохи розтане, додайте порізану свинину та яловичину і обсмажуйте його до отримання рум’яної скоринки.

Для смачного бограча важливо обрати якісне м’ясо. Зазвичай використовують телятину та свинину, але смачно буде і з ковбасками.

Начищену картоплю нарізаємо на великі кубики. Важливо нарізати її на однакові кубики або брусочки. Додаємо картоплю до підрум’яненого м’яса.

Додаємо до суміші порізані на великі кубики помідори, солодкий перець і цибулю. Все це тушкуємо, регулярно помішуючи на невеликому вогні, щоб інгредієнти не пригоріли.

До овочів із м’ясом додаємо спеції та заливаємо водою.

Закриваємо казан чи каструлю кришкою і готуємо на маленькому вогні до готовності. Бограч можна приготувати в розігрітій до 180 градусів духовці, час готування – близько півтори години.

Періодично перевіряйте консистенцію бограча та смак на сіль і спеції та додайте їх за потреби.

Бограч зазвичай подають гарячим, можна з лавашем, сметаною та зеленню на ваш вибір.

Оценка материала:

5.00 / 3
Рецепт найкращого бограча: хитрощі приготування від досвідченого кухаря із Закарпаття 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
15.11.2023 944
Еще материалы раздела «Суспільство»