<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт супу-пюре з цвітної капусти з вершками  Де будуть заморозки і чи чекати швидкого повернення тепла в Україну: синоптикиня дала прогноз  Мікрокредити. Як скористатися чужими грішми, не потрапивши в борговий зашморг  Відмова від повістки та неявка до ТЦК. Рада підняла штрафи для ухилянтів: головне  Особливого тепла не варто чекати: синоптик розповіла, що буде з погодою в Україні  Зеленський знайшов посаду Залужному: де і ким працює колишній головком ЗСУ  Легалізація криптовалюти. Які країни узаконили цифрові гроші та яка ситуація в Українівсі новини дня
14.11.2023 303

Що буде зі світовими цінами на продукти у 2024 році

Споживачі можуть очікувати на деяке полегшення продовольчої інфляції наступного року. Ціни на ключові продукти харчування, такі як цукор, кава, кукурудза та соєві боби, знизяться, оскільки постачання коригуються у відповідь на трирічне зростання цін.

Про це йдеться у прогнозі Rabobank, повідомляє Reuters.

Спеціалізований банк продовольства та агробізнесу заявив, що попит на продовольство залишиться слабким, оскільки споживачі продовжують стикатися з економічними проблемами, включаючи високу загальну інфляцію та відсоткові ставки.

І не всі ціни на основні продукти харчування зменшаться. Rabobank очікує, що пшениця, від якої особливо залежить світ, що розвивається, зафіксує п'ятий поспіль дефіцит через несприятливі погодні умови і потенційні обмеження на російський експорт.

"Це не буде простим плаванням, але більш позитивні перспективи для більшості сировинних товарів мають у більшості країн призвести до падіння цін на продукти харчування на тарілках споживачів", - сказав Карлос Мера, голова відділу сільськогосподарських товарів у Rabobank.

Він сказав, що з'являться переможці і ті, хто програв, і що ті, хто працює в секторах хлібобулочних виробів, молочних продуктів та тваринного білка, отримають найбільшу вигоду від покращення постачання з Південної Америки.

Rabobank очікує, що у 2024/25 році на ринку кави буде зафіксовано профіцит у розмірі 6,8 млн мішків завдяки покращенню виробництва в Бразилії та Колумбії, тоді як цукор впаде в ціні завдяки покращенню умов у Таїланді.

Також очікується, що Бразилія зробить рекордний урожай сої у 163 млн тонн.

Що стосується пшениці, однак, Rabobank попередив, що виробництво в Аргентині та Австралії, швидше за все, відставатиме від ринку протягом найближчих кількох місяців, тоді як війна Росії проти України продовжить призводити до скорочення експортного профіциту наступного року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Що буде зі світовими цінами на продукти у 2024 році 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
14.11.2023 303
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»