<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.11.2023 8102

Що додати до фаршу замість хліба: приготування котлет по-новому

Розповідаємо, що можна додати до фаршу для котлет замість хліба, щоб вони були соковитими.

Що додати до фаршу замість хліба: приготування котлет по-новому. Пише ТСН. 

Для чого додають хліб у котлети

Одне з важливих завдань, яке виконує хліб, коли його додають до фаршу — це зробити котлети такими, щоб вони не розпадалися під час термічного оброблення. Хліб виконує тут сполучну функцію. Важлива роль хліба у фарші — це те, що він пом'якшує смак, робить котлети м'якими й ніжними. Ну і наостанок, не треба забувати, що таким чином господині економлять фарш.

Але не всі знають, що зробити котлети соковитими і м'ясистими  можна не лише за допомогою хліба. Для цього підійдуть й інші продукти.

Чим можна замінити хліб у котлетах

  • Найчастіше, що роблять господині — це додають борошно. Цей інгредієнт допоможе, якщо фарш рідкий і розтікається по сковороді. Але з борошном треба бути обережними, воно може зробити котлети твердими й жорсткими.
  • Подібним чином діє і манна крупа, яка також добре вбирає зайву вологу.
  • Крохмаль, якщо його додати, не лише вбирає вологу, а й загусає під час нагрівання.
  • Панірувальні сухарі є традиційною альтернативою хлібові, вони вбирають зайву вологу.
  • В надто рідкий фарш рекомендується додавати вівсяні пластівці, які попередньо можна змолоти. Якщо фарш сухуватий, також можна додати пластівці, але попередньо треба залити їх киплячим молоком, дати розбухнути і після цього покласти у фарш.
  • Якщо фарш сухий і його треба зробити соковитим, можна додати до нього сиру картоплю. Її треба натерти на дрібній тертці, змішати з фаршем і залишити на 10-15 хвилин.
  • Зробить котлети ніжними й соковитими додавання натертого кабачка. Перед цим кабачки треба відтиснути, щоб стік зайвий сік, інакше фарш стане занадто рідким.
  • Добре подрібнені морква, капуста, гарбуз, порізана цибуля також стануть чудовою заміною хліба. Звісно, вони не такі соковиті, як кабачки чи картопля, зате нададуть додаткових ноток смаку й аромату.
  • Відварений рис допоможе склеїти фарш і надасть котлетам ніжнішого смаку.

Оценка материала:

4.50 / 2
Що додати до фаршу замість хліба: приготування котлет по-новому 4.50 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
18.11.2023 8102
Еще материалы раздела «Суспільство»