НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Бізнес
Економіка
17.11.2023 610

Яким буде тариф на електроенергію у разі підвищення у 2024 році: прогноз голови регулятора

Тариф на електроенергію для населення у 2024 році може зрости на 15% до 3 гривень за кіловат-годину у разі ухвалення рішення. До закінчення опалювального сезону збільшувати ціну недоречно.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв’ю голови НКРЕКП Костянтина Ущапівського виданню "Економічна правда".

За його словами, регулятор наступного року запропонує підвищити тариф. Рішення будуть проходити всю процедуру: від громадських обговорень, де будуть вислуховувати всі сторони, до ухвалення остаточного рішення.

"Якщо робити наступний крок, то він повинен бути виваженим, максимум 15%. Це ми виходимо десь до 3 гривень за кіловат-годину", - сказав він.

Водночас Ущаповський зазначив, що підвищення вартості електроенергії для населення може статися не раніше весни. "Моя особиста думка, що до успішного завершення осінньо-зимового сезону не може бути й мови про підвищення тарифів", - додав він.

Оценка материала:

5.00 / 2
Яким буде тариф на електроенергію у разі підвищення у 2024 році: прогноз голови регулятора 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
17.11.2023 610
Еще материалы раздела «Економіка»