<
НОВИНИ ДНЯ: Блінкен анонсував новини про ППО для України перед самітом НАТО  Заброньованих від мобілізації чиновників стане більше: нове рішення уряду  Частину України накриє спека до +38 градусів: погода на 4 липня  Українських жінок не випускатимуть за кордон?: кому треба піти до ТЦК та який штраф загрожує за неявку  Українські військові можуть замовити квитки на потяг, навіть коли їх розкупили: як це працює  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Лукашенко заявив про "високу боєготовність" військ Білорусі та РФ через "активізацію" ЗСУвсі новини дня
Політика
Україна
19.11.2023 363

Збитки російського флоту: 15 кораблів втрачено, 12 – пошкоджено – зведення ВМС

Військово-Морські сили ЗСУ є фактично драйверами такого нового типу морської війни, і всі це визнають, зазначив речник ВМС Дмитро Плетенчук.

138635cb9be7d8f3464b423c05d3384b_19.11.23

Російський флот зазнав серйозних збитків, зокрема, 15 ворожих кораблів знищені та ще 12 - пошкоджені. Пише ТСН. 

Про це повідомив речник Військово-Морських сил Збройних сил України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону "Єдині новини" 17 листопада.

"Можна порахувати ті одинці, які вже виведено з ладу. Це 15 знищених та 12 пошкоджених кораблів ворога. Так, звісно, далеко не все це – результат роботи наших дронів, але так само і на їхньому рахунку є достатньо багато пошкоджень ворожих кораблів. Тому ми є фактично драйверами такого нового типу морської війни, і всі це визнають. Україна в цьому сенсі показує новий рівень застосування безекіпажних систем. У нас існує окрема бригада подібних дронів, які використовують надводні, так і підводні дрони. І не тільки для розвідки та розмінування, а й для ураження", - сказав він.

За словами Плетенчука, можливості росіян у Чорному морі останнім часом значно зменшилися завдяки роботі українських Сил оборони. Ворог змушений триматися якнайдалі та значно обмежений у своїх діях. "Навіть можна сказати, що вони зараз перебувають в обороні. Проте, небезпека зберігається. На жаль, ворог ще має носії крилатих ракет", - додав він.

Як запевнив речник Військово-Морських сил Збройних сил України, рух українських сил у напрямку послаблення флоту РФ триватиме. "Звісно будемо розширювати наш вплив за першої ж можливості", - пообіцяв капітан 3-го рангу.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив на саміті ПАЧЕС, що Україна змогла перехопити у Росії ініціативу в Чорному морі й створили такі безпекові умови, які змушують агресора тікати зі східної частини акваторії та намагатися сховати військові кораблі. Вперше у світі саме в Чорному морі почав діяти флот морських дронів – український флот.

Оценка материала:

5.00 / 1
Збитки російського флоту: 15 кораблів втрачено, 12 – пошкоджено – зведення ВМС 5.00 5 1
Політика / Україна
19.11.2023 363
Еще материалы раздела «Україна»