<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики шокували прогнозом погоди на липень: вся Україна – в зоні ризику  Чи зможуть мобілізувати до кінця року ще 200 тисяч людей: нардеп відповів  Блінкен анонсував новини про ППО для України перед самітом НАТО  Заброньованих від мобілізації чиновників стане більше: нове рішення уряду  Частину України накриє спека до +38 градусів: погода на 4 липня  Українських жінок не випускатимуть за кордон?: кому треба піти до ТЦК та який штраф загрожує за неявку  Українські військові можуть замовити квитки на потяг, навіть коли їх розкупили: як це працюєвсі новини дня
Політика
Україна
19.11.2023 410

Винищувачі F-16 змінять хід війни і дуже серйозно, – Ігнат

Деякі західні партнери вважають, що винищувачі F-16 не можуть змінити хід війни в Україні, однак у Повітряних силах України зазначають, що комплекси F-16 допоможуть прикрити з повітря українські наземні війська і відігнати росавіацію.

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, – пише Укрінформ.

"Я б хотів посперечатися з усіма критиками цього питання щодо літаків. Змінять хід війни літаки і дуже серйозно змінять", – підкреслив Ігнат.

Речник ПС додає, що Україні потрібні літаки сучасні, які зможуть завоювати перевагу у повітрі над ворогом.

"Я думаю, що такі авіаційні комплекси, а багатоцільовий літак - це саме авіаційний комплекс, бо вирішує ряд завдань, зможуть суттєво вплинути на хід війни… За допомогою авіаційних комплексів, таких як F-16, ми зможемо відігнати російську авіацію подалі і прикрити з повітря наші наземні війська", – підкреслює Юрій Ігнат.

Крім того, за словами речника літаки F-16 в певній модифікації, які потребують українські Повітряні сили, можуть завдавати ударів по наземних, надводних та повітряних цілях, захистити державу всередині від ракет та дронів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Винищувачі F-16 змінять хід війни і дуже серйозно, – Ігнат 5.00 5 2
Політика / Україна
19.11.2023 410
Еще материалы раздела «Україна»