НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Україна
19.11.2023 337

У Раді сподіваються, що США ухвалять пакет допомоги Україні до кінця року

У Верховній раді сподіваються, що США найближчим часом ухвалять фінансування допомоги для України. Ймовірно, це станеться до кінця року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на народну депутатку Олександру Устінову в ефірі телемарафону.

Парламентар заявила, що США у грудні можуть ухвалити фінансування для України, Ізраїлю та Тайваню.

"Нас запевняли і сенатори, і конгресмени, що спочатку Сенат проведе пакет допомоги, в якому є Ізраїль, Україна, Тайвань і питання кордону з Мексикою. Після чого цей пакет, проголосований Сенатом, піде в нижню палату, тобто в Конгрес, в Палату представників. Але там, скоріше за все, він буде проголосований десь в середині грудня", - сказала Устінова.

На думку нардепа, рішення Білого Дому об'єднати пакети допомоги для Ізраїлю та України буде вигідним для українців. При цьому вона вважає, що прив'язка законопроекту до суперечок щодо кордону може полегшити процес йог ухвалення.

"Те, що Білий Дім подав спільний такий бюджетний запит - насправді на руку Україні. Ми своєю чергою дуже підтримували таку ініціативу і просили, щоб нас не розділяли, адже так ми зберемо більше голосів", - додала нардеп.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Раді сподіваються, що США ухвалять пакет допомоги Україні до кінця року 5.00 5 1
Політика / Україна
19.11.2023 337
Еще материалы раздела «Україна»