<
НОВИНИ ДНЯ: Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершеневсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.11.2023 1773

Ось з чим треба їсти гречку, щоб отримувати максимум користі

Гречку часто називають українським суперфудом. Але щоб отримувати максимум користі від неї, треба її правильно поєднувати з іншими продуктами.

buckwheat_porridge_in_a_wooden_bowl_650x410_21.11.23

Про те, з чим потрібно їсти гречку, пише РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на публікацію дієтолога Світлани Фус в Instagram.

З чим їсти гречку для максимальної користі

"Попри всі свої переваги, гречана крупа не містить всіх незамінних амінокислот. Рослинні білки засвоюються гірше за білки м’яса, риби, птиці, яєць, молочних продуктів", - каже дієтолог.

За її словами, якщо з рослинної їжі білки засвоюються на 70%, то тваринної - на 95-96%. Тому гречану кашу корисно доповнювати та збагачувати тваринним білком.

"Гречану каша дітям можна їсти з яйцем, рибою, м’ясом птиці та навіть з сиром. Варіантів величезна кількість. Крупу корисно поєднувати з овочами, наприклад, з капустами: морською, броколі та квашеною білокачанною. Таке поєднання буде багате на харчові волокна, які виступають в ролі природного сорбенту, вітамінів та мінералів", - каже дієтолог.⁣

Також вона пояснює, що вода, в якій вариться гречка, вбирає всі корисні речовини цієї крупи. Тому під час варіння варто правильно розраховувати кількість води, щоб її не зливати. Ідеальні пропорції: 1 частина гречки до 2,5 частини води.⁣

"З гречаної крупи готують не тільки каші, але також використовують гречане борошно у випічці, щоб замінити пшеничне борошно. У гречці немає глютену - це оптимальний варіант для людей, які страждають його непереносимістю", - пояснює Фус.

Що готувати з гречки

"Зваріть гречану кашу, наріжте невеликими кубиками помідори та сир фета. А за бажання можна розбавити смак і оливками - так смак вийде схожим на грецький салат, але куди більш ситний", - радить дієтолог.⁣⁣

Також вона рекомендує готувати ризотто з гречки та грибів. Оскільки гречка і гриби готуються швидко - цей рецепт виручить, коли хочеться чогось смачного, а часу зовсім мало.

"Зваріть трохи гречки та приготуйте салат з додаванням персиків, чорниці, граната, руколи та волоських горіхів. Такий освіжаючий салат може підійти для перекусу, як другий сніданок", - говорить Фус.

Ще один рецепт від дієтолога - рагу із гарбуза, нуту, куркуми і гречки. Воно корисне і поживне. Така страва позитивно позначиться на імунній системі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ось з чим треба їсти гречку, щоб отримувати максимум користі 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
21.11.2023 1773
Еще материалы раздела «Суспільство»