НОВИНИ ДНЯ: Мокрий сніг і різкі перепади температури: яку погоду в Україні очікувати 23 листопада  У РФ припинили польоти половина літаків Airbus: у чому причина  Нові відстрочки, МСЕК та реєстр для військових. Як зміниться мобілізація в Україні  На вихідних Україні прогнозують від -4 до +13, у суботу - дощі з мокрим снігом  З натяком на Storm Shadow. У ЗСУ підтвердили удар по командному пункту в Курській області  Путін визнав удари ATACMS та Storm Shadow по Росії  Велика Британія готова воювати з РФ у Східній Європі: генерал назвав умовувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.11.2023 1678

Зовсім без олії: як посмажити картоплю, щоб вона була корисною для здоров'я

Всі ми добре знаємо, що жирна їжа шкідлива для здоров'я. Але іноді так хочеться поласувати смачною смаженою картоплею. Що ж робити? Приготуйте її без олії.

fce828f9d6d2661e12952bb937628dfa_22.11.23

На смак така страва практично нічим не відрізняється від тої, яку готують з використанням олії. А ще вона виходить ароматною та дуже ніжною. Додатковим плюсом можна назвати те, що готувати смажену картоплю за цим методом досить швидко. Пише ТСН. 

Як нешкідливо посмажити картоплю: варіант без олії

Для початку слід ретельно вимити та очистити картоплю, порізати її на невеликі шматочки. Важливо намагатися робити їх приблизно однакового розміру. Це допоможе забезпечити рівномірне просмаження овочів з усіх боків та надасть страві апетитного вигляду.

Тепер потрібно взяти сковорідку і поставити її на середній вогонь. Добре прогрійте поверхню посуду. Водночас може підійти навіть сковорідка без антипригарного покриття.

Основний секрет смаження картоплі без олії полягає в тому, що, коли ви висипали картоплю на суху сковорідку, потрібно додати приблизно 50-70 мл води і закрити кришкою. Завдяки парі овоч стане м'яким і швидко приготується навіть без олії. Водночас картопля не прилипне до посуду.

Приблизно через 10 хвилин картопля стане достатньо м'якою. Вода водночас повинна майже повністю випаруватися. Тепер можна додати свіжої зелені, зеленої цибулі, улюблених спецій, щоб підкреслити смак страви. Зніміть кришку і продовжуйте смажити картоплю ще 7-10 хвилин, доки не з'явиться смачна золотиста скоринка.

Оценка материала:

5.00 / 3
Зовсім без олії: як посмажити картоплю, щоб вона була корисною для здоров'я 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
22.11.2023 1678
Еще материалы раздела «Суспільство»