<
НОВИНИ ДНЯ: Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
22.11.2023 337

В Україні нема дефіциту ліків

Під час війни, яку розв'язала Росія, в інформаційному просторі часто поширюються фейки та пропаганда ворога. Нещодавно українці отримали на електронні скриньки листи про нібито дефіцит ліків в аптеках та закликом користуватися народними засобами. Листи надсилалися ніби-то від МОЗ.

У пресслужбі Міністерства охорони здоров'я пояснили, що дана інформація не відповідає дійсності та є частиною ворожої ІПСО.

Так, у повідомленнях, які нібито надходили від МОЗ зазначалося, що дефіцит ліків виник на тлі відмови України від лікарських засобів, вироблених на території РФ чи Білорусі, а також через ускладнену логістику.

У МОЗ підкреслили, що наразі в аптечних мережах немає дефіциту жодної групи препаратів.

«Пацієнти мають доступ до оригінальних та якісних генеричних лікарських засобів. Всі ліки постачаються до аптек як від українських, так і від іноземних фармкомпаній (звісно, за винятком країн-агресорів — Росії та Білорусі)», – йдеться у повідомленні.

У відомстві додали, що у медзакладах також немає дефіциту ліків.

«У кожній лікарні сформовано резерв медикаментів, який необхідний для якісного та безоплатного лікування пацієнтів», – наголосили у МОЗ.

Також у МОЗ закликали українців використовувати ліки із доказовою ефективністю, попередньо проконсультувавшись з лікарем.

«Жодні «народні засоби» не замінять повноцінне лікування та недостатньо вивчені з точки зору безпеки та ефективності», – йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали українцям про те, що довіряти необхідно лише офіційним джерелам інформації.

«Про всі важливі зміни МОЗ повідомляє на офіційному сайті Міністерства, а також сторінках у фейсбук та телеграм», – резюмували у відомстві.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні нема дефіциту ліків 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
22.11.2023 337
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»