<
НОВИНИ ДНЯ: Вчені вперше відтворили обличчя найбагатшої людини, яка коли-небудь жила  Виїзд чоловіків за кордон: що і для кого зміниться від 18 травня  Чи здатна Україна запобігти новим проривам фронту з боку російської армії: Умєров дав відповідь  Ароматні пончики на сметані: неймовірно смачний і швидкий десерт  Чи хочуть росіяни закінчити війну та на яких умовах: опитування  Застосунок "Резерв+": у Міноборони розповіли, кому це треба та чи відображається там бронювання  Путін назвав справжню мету наступу на Харківщинівсі новини дня
Бізнес
Економіка
23.11.2023 374

Чи піднімуться ціни на пальне в грудні: експерт зробив прогноз

На ціни на пальне в Україні, зокрема, вплинуло глобальне зменшення вартості на світовому ринку.

8a5f7813d98aa06f52ec4f373bfd5072_23.11.23

В Україні найближчими тижнями ціни на бензин і дизель можуть продовжити падіння. Ця тенденція спостерігається останніми днями. Пише ТСН. 

Про це розповів директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн.

За його словами, на відміну від скрапленого газу, з постачанням якого виникли проблеми на польському кордоні, немає навіть мінімальних ознак того, що на ринку є дефіцит бензину чи дизеля.

“Як доказ цього, минулого тижня окремі мережі почали знижувати ціни. Вчора був доволі масовий етап зниження, великі мережі національної мережі знизили ціни на гривню. Цей процес триватиме, я думаю, найближчі десять днів - тиждень ми побачимо ще зменшення ціни на кілька гривень”, - наголосив Сергій Куюн.

Проте це не буде межею зниження ціни на ці види пального. Вплинуло на це, зокрема, глобальне зменшення вартості на світовому ринку.

“Якщо вона на піку у вересні була 95 доларів за барель, то сьогодні 80-82. І, відповідно, ціни закупівельні теж знижуються, і зараз цей процес перекинувся на роздріб”, - пояснив експерт.

Водночас по скрапленому газу у грудні ситуація має владнатися.

“Що стосується наступного року, ніхто не дає в цій галузі довгострокових прогнозів. Як бачимо, цей рік показав, чого варті всі прогнози. Цей ринок став абсолютно непередбачуваним, прогнозувати його дуже важко, головним чином через те, що дуже велика роль зараз в окремих нафтовидобувних країнах”, - підкреслив Куюн.

Нагадаємо, що вартість овочів борщового набору в Україні зростатиме на декілька відсотків щомісяця.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи піднімуться ціни на пальне в грудні: експерт зробив прогноз 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
23.11.2023 374
Еще материалы раздела «Економіка»