<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.11.2023 4140

Сніг, хуртовини і льодяний дощ: синоптик попередила активний циклон через кілька днів

В Україні за кілька днів очікується помітне погіршення погодних умов, пов'язаних із приходом активного циклону. Негода з сильним вітром та опадами прогнозується у неділю та понеділок, 26 та 27 листопада відповідно.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прогноз синоптика Наталки Діденко у Facebook.

Вплив активного циклону

"До нас завітає знову активний циклон з південного заходу! І якщо раніше це був переважно дощ та вітер, то цього разу погодні умови стануть відчутно складнішими", - пише синоптик.

За її словами, у цей період - 26 та 27 листопада - очікується сильний вітер до штормових поривів, мокрий сніг, сніг, хуртовини, а також льодяний дощ при вищій температурі повітря.

Крім того, прогнозується налипання мокрого снігу, ожеледь та ожеледиця, попереджає Діденко.

Прогноз до кінця тижня

Завтра у четвер, 23 листопада, вночі у південній частині та на південному сході України очікується дощ та мокрий сніг. Вдень буде мокрий сніг лише у північних областях.

"На решті території України опади якісь малоймовірні", - розповіла синоптик.

Також у четвер у північних, західних та центральних областях очікується сильний вітер до штормових поривів. Температура повітря може знижуватися на 4-7 градусів.

У ніч на 23 листопада буде морозно в усій Україні: очікується -4 -10, на сході країни -9 -14 градусів. На дорогах очікується ожеледь

"Вдень у четвер суттєво потепліє у західних областях, до +1 +6 градусів. У більшості областей вдень буде близько нуля, хіба що на сході, Полтавщині, у Дніпрі з районами та на Сумщині -2 -6 градусів", - каже Діденко.

У Києві 23 листопада пройде мокрий сніг та сніг, також прогнозується ожеледь. Найближчої ночі у столиці очікується -6 -8 градусів, а вдень близько 0. Вітер буде сильним.

При цьому у п'ятницю та суботу, 24-25 листопада - в Україні очікується потепління. Ймовірно, буде танення снігу.

Нагадаємо, що цієї ночі, 22 листопада, Київ засипало першим снігом. Тим часом КМВА закликала водіїв подбати про безпеку на дорозі під час негоди.

Оценка материала:

5.00 / 2
Сніг, хуртовини і льодяний дощ: синоптик попередила активний циклон через кілька днів 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
23.11.2023 4140
Еще материалы раздела «Суспільство»