НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
23.11.2023 567

В ISW оцінили, як мороз та сніг на фронті вплинуть на активні бойові дії

Через погіршення погодних умов і українські, і російські війська відчувають труднощі з використанням безпілотників.

Попри дощову та снігову погоду і українські, і російські війська продовжують вести наступальні дії на сході та півдні України. Пише ТСН. 

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики навели цитату речниці 14-ї окремої механізованої бригади Надія Замрига заявила, що російські війська продовжують штурмувати Куп’янський напрямок, незважаючи на сніг і мороз.  Вона додала, що кількість російських атак, швидше за все, зменшиться через погодні умови, але повністю російські окупанти не припинять наступальних операцій.

20 і 21 листопада російські "військкори" заявили, що як російські, так і українські війська відчувають труднощі з використанням безпілотників, зокрема для коригування артилерійського вогню, за поганих погодних умов на всьому фронті.

"Вони (російські "військкори - ред.) стверджували, що брудна погода ускладнює рух транспортних засобів, але українські та російські сили продовжують маневрувати та діяти в усіх напрямках", - цитують в ISW заяву росіян.

За оцінкою аналітиків, морозні погодні умови взимку, ймовірно, спонукатимуть до відновлення більш активних бойових дій, а дощова погода, яка триває, навряд чи зупинить українські чи російські атаки.

Нагадаємо, за даними Генштабу, Сили оборони продовжують наступати під Бахмутом. Яка ситуація на фронті - читайте за посиланням.

Оценка материала:

5.00 / 2
В ISW оцінили, як мороз та сніг на фронті вплинуть на активні бойові дії 5.00 5 2
Політика / Україна
23.11.2023 567
Еще материалы раздела «Україна»