<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.11.2023 314

Все, що можна не вмикати - не вмикайте. Українцям назвали піковий час для економії світла

Похолодання збільшило навантаження на українську енергосистему і вносить зміни в особливості споживання. У зв'язку з цим енергетики просять громадян економити електроенергію, особливо в пікові години.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на НЕК "Укренерго".

"Влітку ми просили вас максимально економити ввечері після 19:00. Тепер найкритичніші години - з 17:00 до 19:00, а потреба в раціональному ощадливому споживанні є з 9:00 до 19:00", - зазначили в "Укренерго".

Для заощадження електроенергії енергетики закликають українців, зокрема, не вмикати одночасно потужні електроприлади, зменшити час роботи обігрівачів та бойлерів, вимикати світло в порожніх приміщеннях та переносити прання на нічні години доби.

"Зважаючи на особливості зимового споживання, ми насамперед звертаємось до співробітників офісів, підприємств і великих організацій. Раціональне використання електроенергії протягом робочого дня взимку не тільки зменшить ваші рахунки, але й підтримає ослаблену ударами країни-терориста енергосистему", - додали в компанії.

Як повідомили в "Укренерго", за останній тиждень похолодало на 6°C. Споживання електроенергії в Україні за цей час збільшилось на 11% та продовжує зростати. Для енергосистеми - це дуже стрімке та відчутне зростання навантаження.

Для того, щоб задовольнити такий попит, необхідно, щоб в системі працювало додатково ще 1 атомний блок та 2-3 блоки теплоелектростанцій.

Оценка материала:

5.00 / 2
Все, що можна не вмикати - не вмикайте. Українцям назвали піковий час для економії світла 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
23.11.2023 314
Еще материалы раздела «Суспільство»